Кутя на Різдво
(покроковий рецепт з фото)
По традиції, напередодні світлого свята на стіл ставлять дванадцять страв, головне з яких - це кутя. Я пропоную простий рецепт приготування цієї страви з рису.
Як відомо, зазвичай це блюдо готують із пшениці. Але я який рік стикаюся з тим, що багато дітей не дуже-то і хочуть їсти таку кутю. Тому я вирішила зробити кутю з рису, яка б сподобалася всім. І вона не ганялася. Вона виходить дійсно солодкою і смачною, яку хочеться їсти не один раз на рік.
- Мал - 120 грам
- Чорнослив - 5 штук
- Мак - 20 грам
- Ізюм - 20 грам
- Цукор - 50 грам
- Грецькі горіхи - 2 штуки
- Мед - За смаком
- М'ята - 50 грам (для прикраси)
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Після слід поставити кип'ятити воду в каструлі. Коли закипить - висипати рис (води повинно бути в 2 рази більше, ніж рису). Варити слід близько 15 хвилин, можна трохи посолити. Накриваємо кришкою і залишаємо ще на 15-20 хвилин.
3. Мак висипаємо в чашку.
4. Заливаємо його окропом і наполягаємо протягом 20 хвилин.
5. Потім, мак треба змішати з цукром і ретельно потовкти в ступці.
6. Родзинки і курагу також слід залити окропом і відстоювати 20 хвилин. Воду після злити.
7. Горіхи очистити і дрібно натерти.
8. Рис змішайте з маком.
9. Рис акуратно викладіть віночком на тарілці.
10. Прикрашаємо зверху родзинками і нарізаною курагою.
11. На середину викладаємо ложку меду і трохи горіхів. Прикрашаємо листочками м'яти. Смачного!