Рецепт Кутя на Різдво фото

Кутя на Різдво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал
Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви , Десерти , Каші , Кутя
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

По традиції, напередодні світлого свята на стіл ставлять дванадцять страв, головне з яких - це кутя. Я пропоную простий рецепт приготування цієї страви з рису.

Опис приготування:

Як відомо, зазвичай це блюдо готують із пшениці. Але я який рік стикаюся з тим, що багато дітей не дуже-то і хочуть їсти таку кутю. Тому я вирішила зробити кутю з рису, яка б сподобалася всім. І вона не ганялася. Вона виходить дійсно солодкою і смачною, яку хочеться їсти не один раз на рік.

  • Мал - 120 грам
  • Чорнослив - 5 штук
  • Мак - 20 грам
  • Ізюм - 20 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Грецькі горіхи - 2 штуки
  • Мед - За смаком
  • М'ята - 50 грам (для прикраси)
кутя на Різдво - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
кутя на Різдво - фото крок 2
2. Після слід поставити кип'ятити воду в каструлі. Коли закипить - висипати рис (води повинно бути в 2 рази більше, ніж рису). Варити слід близько 15 хвилин, можна трохи посолити. Накриваємо кришкою і залишаємо ще на 15-20 хвилин.
кутя на Різдво - фото крок 3
3. Мак висипаємо в чашку.
кутя на Різдво - фото крок 4
4. Заливаємо його окропом і наполягаємо протягом 20 хвилин.
кутя на Різдво - фото крок 5
5. Потім, мак треба змішати з цукром і ретельно потовкти в ступці.
кутя на Різдво - фото крок 6
6. Родзинки і курагу також слід залити окропом і відстоювати 20 хвилин. Воду після злити.
кутя на Різдво - фото крок 7
7. Горіхи очистити і дрібно натерти.
кутя на Різдво - фото крок 8
8. Рис змішайте з маком.
кутя на Різдво - фото крок 9
9. Рис акуратно викладіть віночком на тарілці.
кутя на Різдво - фото крок 10
10. Прикрашаємо зверху родзинками і нарізаною курагою.
кутя на Різдво - фото крок 11
11. На середину викладаємо ложку меду і трохи горіхів. Прикрашаємо листочками м'яти. Смачного!

Схожі рецепти