Рецепт Гусь на Різдво фото

Гусь на Різдво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Мед , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Рекомендую рецепт приготування гусака на Різдво - ароматне і пікантне м'ясо птиці з яблуками, сухофруктами і медом стане цвяхом вашого святкового столу! Дивіться і записуйте рецепт!

Опис приготування:

Для приготування гусака на Різдво найкраще для начинки використовувати яблука і сухофрукти. Найголовніше - це маринад, саме він додасть гусака неповторну нотку пікантності і чудовий аромат, а саме м'ясо стане дуже смачним. Але пам'ятайте, що приготування займе час - гусака потрібно замаринувати за добу. Сам гусак у мене важив 3 кілограма, і випікати його потрібно 3 годину. 1 кілограм - один годину випікання.

  • Гусь - 1 штука
  • Яблука - 3-4 штук
  • Чорнослив - 5 штук
  • Чорнослив - 5 штук
  • Яблучний сік - 3 склянки
  • Оцет яблучний - 100 мілілітрів
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець горошком - 5 штук
  • Гвоздика - 5 штук
  • Цукор коричневий - 100 грам
  • Кмин - 2 чайних ложки
  • Мед - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
гусь на Різдво - фото крок 1
Гуся промийте, видаліть все пір'я, ображати попку і фаланги крил.
гусь на Різдво - фото крок 2
Тепер приготуйте маринад: в посуді змішайте оцет, яблучний сік, сіль за смаком, гвоздику, лавровий лист, перець горошком. Доведіть до кипіння, спробуйте (маринад повинен бути кисло-солодким). Остудіть його, потім влийте ще три склянки холодної води. Перелийте маринад в підходящу каструлю, в яку поміститься гусак. Гуся занурте в маринад, бажано, щоб він повністю був покритий. Якщо гусак весь не поміщається, його треба буде перевертати час від часу. Маринуватися гусак повинен добу (мінімум - ніч) в холодильнику.
гусь на Різдво - фото крок 3
Поріжте яблука кубиками, навпіл поріжте курагу і чорнослив. Подрібніть в ступі кмин з сіллю, додайте ще перець горошком за смаком.
гусь на Різдво - фото крок 4
Фаршируйте гусака фруктами, зашейте ниткою (або скріпіть зубочистками) кінець. Потім змастіть гусака оливковою олією і натріть отриманою сумішшю з спецій.
гусь на Різдво - фото крок 5
Загорніть гусака в фольгу, щоб жир не витік. Надішліть на 2, 5 години в розігріту до 200 градусів духовку. Через 2, 5 години акуратно розгорніть фольгу і злийте жир. Жир змішайте з 2 ç.l. Меду, змастіть їм гусака. Зменшивши температуру до 180, поверніть гусака в духовку і випікайте ще півгодини. Кожні десять хвилин змащуйте гусака сумішшю з жиру і меду. Так у нас вийде гарний гусак з рум'яною скоринкою. Смачного!

Схожі рецепти