Салат з оселедця «Різдво»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже незвичайний салат, який нагадує нашу "оселедець під шубою", тільки має більш вишуканий смак! Урізноманітніть своє меню - приготуйте салат "різдво" з оселедця.
Картопля і буряк для салату я запекла в духовці, обмотавши фольгою. Журавлина надає дуже пікантну кислинку. Грушу в крайньому випадку замініть кислим яблуком. В цілому, дуже смачний і цікавий салат.
- Філе оселедця - 2 штуки
- Картопля - 1-2 штук
- Лук білий - 0, 5 штуки
- Лук синій - 0, 5 штуки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Буряк - 1 штука
- Груша - 1 штука
- Журавлина - 50 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль, білий перець - частина
- Лимон - 1 штука
- Зелень - За смаком
1. Картопля наріжте дрібними кубиками.
2. Буряк натріть на крупній тертці.
3. Лук білий і синій наріжте дрібними кубиками. У різних ємностях залийте їх окропом на пару хвилин, потім злийте воду.
4. Грушу очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками і розділіть на 2 частини.
5. Філе оселедця дрібно наріжте і додайте лимонного соку.
6. З'єднайте в мисці картопля, оселедець, білий лук, грушу, додайте білий перець, щіпку солі, сметану і майонез. Змішайте всі інгредієнти і поставте в холодильник.
7. У каструлю з товстим дном відправте другу частину груші, журавлину і цукор. На повільному вогні карамелізіруется до м'якості. Потім додайте буряк, Червона цибуля, щіпку солі, білий перець і оливкове масло. Перемішайте і поставте в холодильник на 2 години разом з оселедцем.
8. Викладіть салат на плоскому блюді, чергуючи оселедець і буряк. Прикрасьте листочками петрушки і подавайте. Смачного!