Курячий шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Багато любителів м'яса помиляються, коли говорять, що шашлик з курки програє м'ясним. Просто потрібно правильно його замаринувати, щоб філе було соковитим. Можна навіть зробити його будинку на сковороді.
Цей варіант страви підійде для тих, хто хоче ситно поїсти, але без зайвого жиру. На гарнір ідеально підійде салат з огірків і помідорів. Але для початку ознайомтеся з тим, як приготувати курячий шашлик в азіатському стилі. Він буде маринуватися в соєвому соусі з часником, а значить смак буде пряним.
- Куряче філе - 500 грам
- Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
- Оцет 6% - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(1 ст. Ложка - в маринад, 4 ст. Ложки - для смаження)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Приправа - За смаком
Філе промийте і наріжте смужками.
Помістіть курку в глибоку миску. Додайте сіль і приправи.
Потім влийте оцет, соєвий соус і масло. Додайте подрібнений часник. Все перемішайте. Залиште філе маринуватися на 1 годину або більше.
Після цього одягніть філе на шпажки. Перекрутіть його, щоб блюдо виглядало гарніше.
Розігрійте масло на сковороді. Кладіть в неї шашлики, щоб обсмажити.
Обсмажте шашлики з усіх боків до золотистої скоринки протягом 2-3-х хвилин. Смачного!