Курячий шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Багато любителів м'яса помиляються, коли говорять, що шашлик з курки програє м'ясним. Просто потрібно правильно його замаринувати, щоб філе було соковитим. Можна навіть зробити його будинку на сковороді.
Опис приготування:
Цей варіант страви підійде для тих, хто хоче ситно поїсти, але без зайвого жиру. На гарнір ідеально підійде салат з огірків і помідорів. Але для початку ознайомтеся з тим, як приготувати курячий шашлик в азіатському стилі. Він буде маринуватися в соєвому соусі з часником, а значить смак буде пряним.
- Куряче філе - 500 грам
- Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
- Оцет 6% - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(1 ст. Ложка - в маринад, 4 ст. Ложки - для смаження)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Приправа - За смаком
Філе промийте і наріжте смужками.
Помістіть курку в глибоку миску. Додайте сіль і приправи.
Потім влийте оцет, соєвий соус і масло. Додайте подрібнений часник. Все перемішайте. Залиште філе маринуватися на 1 годину або більше.
Після цього одягніть філе на шпажки. Перекрутіть його, щоб блюдо виглядало гарніше.
Розігрійте масло на сковороді. Кладіть в неї шашлики, щоб обсмажити.
Обсмажте шашлики з усіх боків до золотистої скоринки протягом 2-3-х хвилин. Смачного!