Курячий салат «Salpikao»
(покроковий рецепт з фото)
На перший погляд, курячий салат «Салпікао» здається неймовірною сумішшю непоєднуваних продуктів. Але це найпопулярніший бразильський салат, і я, звичайно, ділюся, як його приготувати. Це дуже смачно!
Салат «Салпікао» - традиційний салат в Бразилії, він ідеально підходить в якості легкої вечері в спекотні дні. Його можна подати між 2-ма шматочками підсмаженого хліба, вийде ситний перекус. Версія з консервованим зеленим горошком і кукурудзою - це економний варіант для великої родини. Для різноманітності можна приготувати такий салат з додаванням зеленої цибулі, горіхів, ананасів, солодкого перцю, різних сухофруктів, копченої курки, м'яса індички або приготувати салат взагалі без м'ясних продуктів.
- Куряча грудка - 2 штуки (відварна)
- Шинка - 200 грам
- Яблука - 2 штуки (червоне і зелене)
- Морква - 2 склянки(tertaya)
- Ізюм - 2 склянки
- Оливки зелені - 1 штука (банку)
- Горошок зелений - 1 штука (консервований; банку)
- Кукурудза - 1 штука (консервована; банку)
- Соломка картопляна - 2 штуки (смажена; пачка)
- Майонез - 1/2 склянки
- Сіль - За смаком
Дуже дрібно наріжте шинку і куряче м'ясо, яке краще розібрати руками.
В окремій великій мисці перемішайте консервовану кукурудзу, зелений горошок, нарізані кільцями зелені оливки.
Додайте вимитий і просушений ізюм.
Обидва яблука наріжте кубиками і додайте в миску.
Додайте моркву, натерту на тертці для корейської моркви.
Перемішайте отриману суміш з м'ясними продуктами, додайте майонез.
Перемішайте салат, приправте його сіллю, якщо необхідно, і поставте в холодильник до подачі на стіл.
Добавьте жареную картофельную соломку, і подавайте на стіл. Смачного!