Курячий гуляш
(покроковий рецепт з фото)
Цей гуляш, на відміну від класичного, готується з курячого м'яса. Він такий же смачний, але трохи менше наваристий. Зробіть такий самі і переконайтеся в цьому. Розповім, як приготувати курячий гуляш.
Хоча традиційний гуляш готується з яловичини, їй цілком можна знайти заміну, наприклад, використавши куряче м'ясо. Блюдо виходить не таке жирне і наваристий, більше схоже на дієтичну версію популярного страви. Подавайте гуляш гарячим відразу після приготування, можна зі сметаною і зеленню.
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Перець болгарський - 6 штук
- Куряче філе - 3 штуки
- Паприка - 1/4 склянки
- Куряча приправа - 2 Ст. Ложки
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Крем - За смаком
1. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його шматочками середнього розміру.
2. Вимийте перець, очистіть його від насіння і наріжте невеликими шматочками.
3. Очистіть часник і пропустіть його через чеснокодавку або натріть на тертці.
4. У казанку або каструлі з товстими стінками розігрійте рослинне масло і вершкове, викладіть цибулю і обсмажуйте його 5-7 хвилин, потім додайте часник.
5. Викладіть в каструлю болгарський перець, додати перець, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
6. Наріжте куряче філе невеликими кубиками.
7. Викладіть м'ясо в каструлю і перемішайте.
8. Наріжте шматочками томати і додайте їх в каструлю, залийте все водою або бульйоном, щоб покрити всі інгредієнти на 2 пальця.
9. Доведіть суміш до кипіння, викладіть все решта спеції і сіль. Гасіть на слабкому вогні протягом 1 годину.
10. Готову страву подавайте відразу після приготування, прикрасивши його сметаною і свіжою зеленню.