Курячі відбивні під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Корисне і смачне блюдо для всієї родини - це курячі відбивні під шубою в домашніх умовах, запечені в духовці. Ситно і дуже апетитно, до того ж, блюдо підійде до будь-якого гарніру.
Рецепт приготування курячих відбивних під шубою хороший тим, що може використовувати абсолютно будь-які овочі, які є під рукою. У літній період ця страва може поєднувати в собі до 6-8 різних овочів, які зробити його ще більш ситним, смачним і соковитим.
- Куряче філе - 500 грам
- Сметана або майонез - 150 грам
- Часник - 1-4 зубчиків
- Цибулина - 1-2 штук (по бажанню)
- Помідор - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Використовувати в рецепт приготування курячих відбивних під шубою можна не тільки зазначені інгредієнти, але і альтернативні, за смаком доповнюючи блюдо чимось новеньким.
2. Філе для початку необхідно вимити й обсушити паперовим рушником. Нарізати невеликими шматочками і відбити кухонним молоточком злегка.
3. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати спеції. Заправити сметаною або майонезом. Цибулину і часник очистити і подрібнити. Акуратно перемішати все, щоб філе рівномірно просочилося. Залишити курочку хвилин на 15-25.
4. Форму для запікання змастити невеликою кількістю рослинної олії або застелити пергаментом. Викласти відбивні, намагаючись повністю закрити дно.
5. Це дуже простий рецепт курячих відбивних під шубою, так що з овочів буде тільки нарізаний тонкими скибочками помідор.
6. Також можна додати кабачки, солодкий перець та інші овочі за смаком. Сир натерти на тертці і вбити в нього яйце.
7. Перемішати до однорідності і викласти на відбивні, розрівнюючи верх.
8. Надіслати форму в розігріту духовку на 35-40 хвилин. Час приготування може бути збільшено, якщо курячі відбивні під шубою в домашніх умовах порізані досить товсто.