Курячі шашлички «Шиш Тауке»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 9 г. 0 хв.
Розповім, як приготувати курячі шашлички"Шиш-Тауку" , традиційне ліванське блюдо. Пряне і ароматне куряче м'ясо подається невеликими порціями з соусом і коржиками піти. Обов'язково спробуйте!
Опис приготування:
Відчуйте смак справжнього східного блюда, приготувавши традиційний ліванський"Шиш-Тауку" . Курячі шашлички подаються до столу в якості закуски, але іноді виступають і основною стравою. У другому випадку, додатково подаються гарячі коржі пита і гострі соуси для м'яса. Хай щастить!
- Куряче філе - 2 штуки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Чебрець сухий - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1 щіпка
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Сумах - 1 Чайна ложка
- Часник - 4 зубчики
Для початку потрібно приготувати маринад для курочки. Для цього змішайте: лимонний сік з чебрецем, корицею, сіллю і перцем. Наріжте куряче філе кубиками і змішайте з маринадом. Помістіть в холодильник на ніч.
Приготуємо соус. Часник очищаємо, потім за допомогою ступки його потрібно дуже дрібно розтовкти.
Влийте до часнику оливкова олія і збийте. Поставте соус в холодильник.
Подрібніть петрушку, додайте порізаний півкільцями цибулю, сумах, сіль і перець. Ця закуска буде основним доповненням до шашлику.
Замариновану курячу грудку нанизуємо на дерев'яні шпажки. Поливаємо курочку залишками маринаду. Запікаємо на решітці в духовці приблизно 10-15 хвилин при 180 градусах.
Podaem "шиш Тауку" до столу з часниковим соусом і салатом з петрушки, лука і сумаху. Смачного!