Курячі шашлички на шпажках
(покроковий рецепт з фото)
Курячі шашлички на шпажках - простий у виконанні рецепт для тих, хто стежить за фігурою, але втомився від одноманітної дієтичну їжі. Куряча грудка теж може бути соковитою і смачною!
Якщо ви хочете знати, як приготувати курячі шашлички на шпажках, то прочитайте цей рецепт. Таке дієтичне м'ясо відмінно поєднується практично з будь-яким гарніром. Найкраще подавати шашлички з салатом зі свіжих овочів.
- Куряче філе - 600 грам
- Часник - 3 зубчики
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Паприка солодка - 1/2 чайних ложки (мелена)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Коріандр товчений - 1/2 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Свіже охолоджене куряче філе вимийте і висушіть. Можна використовувати і заморожене, тільки тоді його слід попередньо дістати за кілька годин до приготування з морозилки і розморозити. Наріжте філе на середнього розміру кубики, рівні за розміром.
Тепер вам необхідно приготувати маринад для шашличків. Для цього в скляній піалках змішайте соєвий соус, подрібнений часничок, мелений імбир і коріандр, рідкий мед, перець і цедра лимона.
У скляну піалку з маринадом покладіть шматочки курячого філе. Гарненько перемішайте філе з маринадом. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник. Маринуватися курка повинна не менше п'яти годин. Ще краще, якщо ви залишите її в холодильнику на добу.
Візьміть довгі шпажки, замочіть їх попередньо в холодній воді. Це необхідно для того, щоб м'ясо до них не прилипало. Лучок очистіть і наріжте кільцями. Замариновані шматочки курки нанизуйте на шпажки, чергуючи грудку з кільцями ріпчастої цибулі. Викладайте на розпечену з рослинним маслом сковороду м'ясо, обсмажуйте п'ятнадцять хвилин, регулярно перевертаючи. Також такі шашлички можна запекти в духовці, вийде не менш смачно!