Курячі шашлички на шпажках в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для курячих шашличків краще використовувати ніжний маринад, щоб не перебити, а підкреслити смак курки. Тому спецій я буду використовувати мінімум. Маринад готується на основі майонезу.
Приготуйте шпажки - маленькі металеві або дерев'яні. Дерев'яні потрібно попередньо замочити у воді. Курячі шашлички на шпажках в духовці готуються швидко, якщо м'ясо заздалегідь замаринувати. Маринад наш - на основі майонезу.
- Куряче філе - 600 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця в зернах - 1 Чайна ложка
- Каррі - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
1. Приготуємо необхідні продукти для шашличків.
2. Щоб приготувати маринад для курячого м'яса, я змішала майонез з дрібкою каррі, сіллю і гірчицею.
3. Маринад готовий.
4. Куряче філе миємо й промаківаем паперовою серветкою. Ріжемо на шматочки середньої величини.
5. Додаємо маринад до курячого філе.
6. Ретельно перемішуємо, коригуємо сіль, накриваємо щільно і відправляємо в холод на 2-3 годину. Чим більше маринується м'ясо, тим ніжніше і соковитіше воно вийде.
7. Також потребують підготовки і шпажки. Замочіть їх у воді на 2 годину.
8. Через 2-3 години м'ясо потрібно нанизати на шпажки. Духовку максимально прогріти.
9. Викласти м'ясо на деко, застелений фольгою. Запікати при 250 градусах і включеному грилі.
10. Курячі шашлички готові.
11. Подають шашлички гарячими з овочами і соусами. Приємного!