Курячі фрикадельки в ароматному томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Фрикадельки з ніжного курячого м'яса - ідеальне доповнення до гарніру. А якщо фрикадельки гасяться в ароматному томатному соусі, виходить справжній кулінарний шедевр. Виглядає красиво і апетитно!
Як приготувати курячі фрикадельки в ароматному томатному соусі, ви дізнаєтеся прямо зараз. Ще можу порекомендувати подавати це блюдо до столу з традиційним гарніром - спагетті. Страву можна присипати тертим сиром і прикрасити зеленню. Не зайвим буде і келишок червоного вина!
- Куряче філе - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 4 Ст. Ложки
- Вершки - 5 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Томатне пюре - 1 літр
- Сік апельсиновий - 200 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Сік лайма - 1 Ст. Ложка
- Корінь імбиру - 1 штука(2 см.)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Чебрець - 1 штука (гілочка)
- Базилік - 1 штука (гілочка)
Томатну пасту розводимо в 250 мл води.
Імбир очищаємо і трьом на тертці.
У глибоку каструлю кладемо томатне пюре. Вливаємо апельсиновий сік і соєвий соус, сік лайма і томатну пасту. Також кладемо цукор, базилік і чебрець. Перемішуємо і кип'ятимо соус на повільному вогні під кришкою.
Куряче філе нарізаємо кубиками і перекручуємо в м'ясорубці.
Змішуємо курячі фарш зі спеціями, панірувальними сухарями, вершками і яйцем.
Ліпимо акуратні і красиві фрикадельки.
Розігріваємо на сковороді рослинне масло. Обсмажуємо в ньому фрикадельки до золотистого кольору з усіх боків.
Відразу ж перекладаємо фрикадельки в томатний соус. Варимо 15 хвилин на повільному вогні. Не забудьте прибрати базилік і чебрець!
Смачного!