Фрикадельки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Нема нічого кращого, ніж приготовані в домашніх умовах фрикадельки в томатному соусі. З рисом, макаронами або іншим гарніром, це гаряче блюдо - просто ідеальний обід або вечерю.
Ось вам ідея сімейного недільного вечері - приготовані своїми руками фрикадельки в томатному соусі. З власного досвіду можу сказати, що найкраще використовувати фарш з яловичини, проте в общем-то можна готувати і з іншого фаршу. Я зазвичай подаю фрикадельки в томатному соусі зі спагеті, проте, думаю, вони будуть не гірші поєднуватися з пюре або рисом. Удачі в приготуванні!
- Фарш м'ясний - 1 кілограм
- Хлібні крихти - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Тертий сир - 50 грам
- Томатний соус - 400 мілілітрів
Перше, що потрібно зробити - замочити хлібну м'якоть в молоці на 20 хвилин.
Тим часом обсмажити цибулю до золотистого на рослинній олії.
Змішайте замочений хліб, обсмажену цибулю, дрібно посічену зелень, яйця, трохи тертого сиру, сіль і перець.
Додайте фарш і перемішайте все до однорідності.
Мокрими руками сформуйте фрикадельки.
Розігрійте духовку до 220 градусів, поставте туди фрикадельки. Запікайте 15 хвилин.
Томатний соус доведіть до кипіння. Додайте фрикадельки і тушкуйте 5 хвилин, після чого знімайте з вогню і подавайте з гарніром.