Куряча печінка, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Куряча печінка, запечена в фользі, виходить соковитою і дуже ніжною. Подавати її можна з будь-яким гарніром на обід або вечерю. І навіть на святковому столі запечена печінку буде виглядати ефектно.
А ви знаєте, що печінка, запечена в духовці, виходить смачніше, ніж приготовлена на сковороді? До недавнього часу і я не знав. Мене підкорила соковитість печінки, готується вона у власному соку. Сьогодні я розповім вам, як приготувати курячу печінку, запечену у фользі. Готувати таке блюдо дуже просто і легко. Куряча печінка виходить неймовірно соковитою і ніжною, Ну і, звичайно ж, дуже смачною. Точно так же приготувати можна не тільки курячу, але і свинячу, і яловичу печінку.
- Куряча печінка - 300-400 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Бекон - 200 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сухі трави - 1 Чайна ложка (прованські трави, хміль-сунелі)
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)

1. Курячу печінку необхідно промити і обсушити. Потім в невеликому посуді змішуємо рослинне масло, сухі трави, сіль і перець за смаком. Маринуємо печінку в цій суміші хвилин 20-30.

2. Тим часом займемося іншими інгредієнтами страви. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, а бекон - брусочками або тонкими скибочками.

3. Бекон перед запіканням я обсмажити, хоча можна викласти його і сирим. Але без обсмажування він вийде ніби як вареним.

4. Потім на тій же сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

5. Потім беремо прямокутний шматок фольги, на середину викладаємо половину бекону.

6. Зверху - половину цибулі.

7. І останній шар - маринована печінку. Другу половину інгредієнтів викладаємо на другий шматок фольги в тій же послідовності.

8. Загортаємо печінку з цибулею і беконом, як конфетті. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

9. Потім потрібно розгорнути фольгу і запікати печінку ще хвилин 5.