Рецепт Курник з лаваша фото

Курник з лаваша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Лаваш
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Курник з лаваша - це дуже оригінальне і незвичайне блюдо, яке можна подати як самостійне або як гарнір. Спробуйте, вам точно сподобається!

Опис приготування:

Курник з лаваша - це ситне і смачне блюдо, яке можна подавати як на обід, так і на вечерю. Для приготування такої страви вам знадобиться німого часу і зусиль, проте результат того вартий. Пишний, ніжний, соковитий курник з лаваша нікого не залишить байдужим.

  • Лаваш - 2 штуки
  • Курка - 200 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Гречка - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершки - 1 Склянка(20% жирності)
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 1 Склянка
курник з лаваша - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
курник з лаваша - фото крок 2
У сковороді обсмажте курку з цибулею до золотистого кольору.
курник з лаваша - фото крок 3
Окремо обсмажте гриби.
курник з лаваша - фото крок 4
Для приготування соусу розтопіть вершкове масло, додайте столову ложку борошна, обсмажте її близько хвилини, поступово вливайте вершки, не перестаючи помішувати соус. Як тільки соус почне густіти, знімайте його з плити.
курник з лаваша - фото крок 5
На дно форми застеліть лаваш, краю не обрізайте. На дно викладіть варену гречку.
курник з лаваша - фото крок 6
Зверху гречки викладіть курку з цибулею.
курник з лаваша - фото крок 7
Курку полийте соусом.
курник з лаваша - фото крок 8
Лист лаваша добре змочіть в молоці і викладіть його зверху соусу.
курник з лаваша - фото крок 9
Далі викладіть смажені гриби.
курник з лаваша - фото крок 10
Загорніть краї лаваша і відправте в розігріту духовку до 180 градусів на 25 хвилин.
курник з лаваша - фото крок 11
Курник з лаваша готовий. Смачного!

Схожі рецепти