Курник з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Курник з лаваша - це дуже оригінальне і незвичайне блюдо, яке можна подати як самостійне або як гарнір. Спробуйте, вам точно сподобається!
Курник з лаваша - це ситне і смачне блюдо, яке можна подавати як на обід, так і на вечерю. Для приготування такої страви вам знадобиться німого часу і зусиль, проте результат того вартий. Пишний, ніжний, соковитий курник з лаваша нікого не залишить байдужим.
- Лаваш - 2 штуки
- Курка - 200 грам
- Печериці - 200 грам
- Гречка - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки - 1 Склянка(20% жирності)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 1 Склянка
Підготуйте всі інгредієнти.
У сковороді обсмажте курку з цибулею до золотистого кольору.
Окремо обсмажте гриби.
Для приготування соусу розтопіть вершкове масло, додайте столову ложку борошна, обсмажте її близько хвилини, поступово вливайте вершки, не перестаючи помішувати соус. Як тільки соус почне густіти, знімайте його з плити.
На дно форми застеліть лаваш, краю не обрізайте. На дно викладіть варену гречку.
Зверху гречки викладіть курку з цибулею.
Курку полийте соусом.
Лист лаваша добре змочіть в молоці і викладіть його зверху соусу.
Далі викладіть смажені гриби.
Загорніть краї лаваша і відправте в розігріту духовку до 180 градусів на 25 хвилин.
Курник з лаваша готовий. Смачного!