Рецепт Курник класичний фото

Курник класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах
Низькокалорійні
На обід , На святковий стіл , Святковий обід , Весілля
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні розповім, як приготувати курник класичний. Це традиційне російське блюдо, пиріг з начинкою з курки з різними добавками. З давніх-давен він вважався святковим блюдом і готувався на весілля.

Опис приготування:

Курник класичний вважався на Русі символом достатку і хлебосольства. Існує багато рецептів цього пирога, проте найпопулярнішим залишається класичний, він більше схожий на пиріг, який готували наші предки. Відмінною рисою цього пирога є використання здобного тіста і різноманітних начинок. Крупи, гриби і м'ясо, картопля і яйця, зелень розкладали на тісто шарами і перекладали млинцями. Зверху на пирозі обов'язково робилося невеликий отвір, через нього виходив під час випікання пар.

  • Борошно пшеничне - 500 грам (для тіста)
  • Вершкове масло - 120 грам (для тіста)
  • Молоко - 1 чверть Склянок (для тіста)
  • Крем - 3, 5 Ст. Ложки (для тіста)
  • Сода харчова - 1 щіпка (для тіста)
  • Молоко - 400 мілілітрів (для млинців)
  • Яйце - 1 штука (для млинців)
  • Борошно - 6 Ст. Ложок (для млинців)
  • Сіль - 1 щіпка (для млинців)
  • Курка - 1.5 кілограма
  • Гриби - 450 грам (я використовую шампіньйони, Ви можете взяти, які вам подобаються)
  • Відварений рис - 250 грам
  • Яйця зварені круто - 3 штуки
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль перець - по 1 Щіпка
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки (беремо середні цибулини)
1
Для початку замісити тісто для курника. З'єднайте борошно, вершкове масло, 1 чверть склянки молока, сметану і харчову соду, гарненько все перемішайте. Вимісити тісто спочатку ложкою, а потім руками до рівномірної консистенції тесту без грудочок. Тісто розділи 2 частини, загорніть в плівку і дайте йому постояти.
2
Замішуємо тісто для млинців: яйце з'єднайте з молоком, додайте сіль, цукор і поступово невеликими порціями додайте борошно. Має вийти 6-8 штук (в залежності від розміру сковороди). Млинці будуть шарами нашого пирога.
3
Приготуйте начинку - очистіть цибулю і дрібно наріжте, обсмажте його на сковороді і змішайте з готовим рисом. Курку поріжте на невеликі шматочки і відваріть до готовності. Гриби наріжте і обсмажте, змішайте з рубаними яйцями і зеленню.
4
Збираємо пиріг. 1 частину тіста розкачайте в пласт середньої товщини і викладіть їм дно змащеної маслом форми так, щоб краї тіста покривали стінки. Викладіть і рівномірно розподіліть начинку, накрийте її млинцем.
5
Викладайте начинку шарами, кожен шар начинки накривайте млинчиком. Начинка викладається в строгому порядку: спочатку йде рис, потім курка і, нарешті, гриби. Останній шар начинки накрийте 2 шматочком тесту.
6
Змастіть пиріг збитим жовтком з краплею води і поставте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка. Що б пиріг при випіканні не розвалився, потрібно проткнути зубочистками дірочки.

Схожі рецепти