Рецепт Курник рецепт класичний фото

Курник рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Птах, Курка, Куряче філе
Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Сідало - це традиційний пиріг на російській кухні. Готують його найчастіше до якого-небудь свята, весіллі або великого торжества.

Смачний курник можна приготувати з різною начинкою, але класична начинка - рис з грибами, яйцями, зеленню і соусом. Часу йде на приготування цього пирога більш 2 годин. Готують його в основному на великі урочистості.

  • Борошно - 400 грам
  • Олія - 120 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Крем - 100 грам
  • Сода - 5 грам
  • Сіль - За смаком
  • Печериці - 300 грам
  • Яйця - 7 штук
  • Мал - 50 грам
  • Зелень - За смаком
  • Бульйон - 2 склянки
  • Вершки - 150 грам
  • Курячі грудки - 2 штуки
курник рецепт класичний - фото крок 1
1. Щоб приготувати курник (рецепт класичний) знадобиться близько 2-3 годин. Незважаючи на копіткість і клопітка, цей пиріг завжди готують в російській кухні на весілля і великі урочистості. Для початку потрібно відварити куряче філе і яйця.
курник рецепт класичний - фото крок 2
2. Коли філе звариться, його потрібно остудити і нарізати дрібними кубиками.
курник рецепт класичний - фото крок 3
3. Тепер приготуємо вершковий соус: в каструлю відправляємо вершкове масло і борошно. Варимо, постійно помішуючи. Краще поставити ємність на водяну баню.
курник рецепт класичний - фото крок 4
4. Після - додаємо вершки і бульйон. Варимо до загустіння, після чого знімаємо з вогню і збиваємо.
курник рецепт класичний - фото крок 5
5. Потім окремо змішуємо жовтки з борошном і гарненько їх розтираємо.
курник рецепт класичний - фото крок 6
6. Поступово вливаємо раніше приготований вершковий соус і помішувати. Маса повинна вийти однорідної консистенції.
курник рецепт класичний - фото крок 7
7. Ставимо на вогонь і варимо на слабкому вогні або водяній бані, постійно помішуючи віночком. Після загустіння і через 5-6 хвилин, знімаємо з вогню і збиваємо до однорідної маси.
курник рецепт класичний - фото крок 8
8. Заправляємо курку отриманим соусом і перемішуємо.
курник рецепт класичний - фото крок 9
9. Тепер черга грибів: нарізані і вимиті печериці відправляємо смажитися на сковороду, після чого в кінці смаження відправляємо до них соус і тушкуємо, постійно помішуючи.
курник рецепт класичний - фото крок 10
10. Тепер готуємо тісто: яйця змішуємо з сіллю, содою, цукром і борошном.
курник рецепт класичний - фото крок 11
11. Замішуємо тісто і ділимо його на дві частини: основу і "кришку" для курника. Тобто, одна частина повинна бути в 3 рази менше інший.
курник рецепт класичний - фото крок 12
12. Викладаємо тісто на деко, формуємо бортики і викладаємо начинку. Поки ми займалися соусом і тестом, потрібно було відварити рис і змішати його з зеленню. Першим шаром в нашому пирозі буде рис.
курник рецепт класичний - фото крок 13
13. Потім яйця, нарізані на половинки.
курник рецепт класичний - фото крок 14
14. Третій і інші шари - все решту складових (курки з соусом, гриби), а завершальним шаром повинен бути знову рис.
курник рецепт класичний - фото крок 15
15. Розкачуємо менший пласт, прорізаємо в ньому отвори будь-якої форми і накриваємо курник. Змащуємо жовтком і відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.
курник рецепт класичний - фото крок 16
16. Ось так він виглядає в розрізі. Подавати його краще в гарячому вигляді.

Схожі рецепти