Курник рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)
Сідало - це традиційний пиріг на російській кухні. Готують його найчастіше до якого-небудь свята, весіллі або великого торжества.
Смачний курник можна приготувати з різною начинкою, але класична начинка - рис з грибами, яйцями, зеленню і соусом. Часу йде на приготування цього пирога більш 2 годин. Готують його в основному на великі урочистості.
- Борошно - 400 грам
- Олія - 120 грам
- Цукор - 20 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Крем - 100 грам
- Сода - 5 грам
- Сіль - За смаком
- Печериці - 300 грам
- Яйця - 7 штук
- Мал - 50 грам
- Зелень - За смаком
- Бульйон - 2 склянки
- Вершки - 150 грам
- Курячі грудки - 2 штуки
1. Щоб приготувати курник (рецепт класичний) знадобиться близько 2-3 годин. Незважаючи на копіткість і клопітка, цей пиріг завжди готують в російській кухні на весілля і великі урочистості. Для початку потрібно відварити куряче філе і яйця.
2. Коли філе звариться, його потрібно остудити і нарізати дрібними кубиками.
3. Тепер приготуємо вершковий соус: в каструлю відправляємо вершкове масло і борошно. Варимо, постійно помішуючи. Краще поставити ємність на водяну баню.
4. Після - додаємо вершки і бульйон. Варимо до загустіння, після чого знімаємо з вогню і збиваємо.
5. Потім окремо змішуємо жовтки з борошном і гарненько їх розтираємо.
6. Поступово вливаємо раніше приготований вершковий соус і помішувати. Маса повинна вийти однорідної консистенції.
7. Ставимо на вогонь і варимо на слабкому вогні або водяній бані, постійно помішуючи віночком. Після загустіння і через 5-6 хвилин, знімаємо з вогню і збиваємо до однорідної маси.
8. Заправляємо курку отриманим соусом і перемішуємо.
9. Тепер черга грибів: нарізані і вимиті печериці відправляємо смажитися на сковороду, після чого в кінці смаження відправляємо до них соус і тушкуємо, постійно помішуючи.
10. Тепер готуємо тісто: яйця змішуємо з сіллю, содою, цукром і борошном.
11. Замішуємо тісто і ділимо його на дві частини: основу і "кришку" для курника. Тобто, одна частина повинна бути в 3 рази менше інший.
12. Викладаємо тісто на деко, формуємо бортики і викладаємо начинку. Поки ми займалися соусом і тестом, потрібно було відварити рис і змішати його з зеленню. Першим шаром в нашому пирозі буде рис.
13. Потім яйця, нарізані на половинки.
14. Третій і інші шари - все решту складових (курки з соусом, гриби), а завершальним шаром повинен бути знову рис.
15. Розкачуємо менший пласт, прорізаємо в ньому отвори будь-якої форми і накриваємо курник. Змащуємо жовтком і відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.
16. Ось так він виглядає в розрізі. Подавати його краще в гарячому вигляді.