Рецепт Курник простота (оригінальний рецепт) фото

Курник простота (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Птах, Курка
Низькокалорійні
На обід, На святковий стіл
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Сьогодні я розповім, як приготувати курник простий. Цей пиріг підкорить вас з першого разу. Він вийде ароматним, соковитим і смачним. Можна брати з собою на обід або подавати в свята.

Курник - це відмінний пиріг, який включає в себе багато складових. Завдяки своїм складом він дуже ситний. Пиріг можна зробити ще ароматні, додавши туди часник і пряні трави (або улюблені спеції). Обов'язково спробуйте приготувати його будинку.

  • Кефір - 250 мілілітрів (для тіста )
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Борошно - 600-700 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Харчова сода - 1/2 чайних ложки
  • Куряче філе - 350-400 грам (начинка )
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Яєчний жовток - 1 штука (для змазування)
  • Вода - 1 Ст. Ложка
курник простота (оригінальний рецепт) - фото крок 1
Починаємо з підготовки основних інгредієнтів.
курник простота (оригінальний рецепт) - фото крок 2
Змішуємо в окремій ємності кефір, сіль, соду, розтоплене вершкове масло. Гарненько все перемішуємо до однорідності.
курник простота (оригінальний рецепт) - фото крок 3
Поступово додаємо в тісто просіяне борошно, розмішуємо. Замішуємо тісто.
курник простота (оригінальний рецепт) - фото крок 4
Вимішувати тісто потрібно до тих пір, поки воно не стане еластичним і гладким. Звертаємо тісто в кулю, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на одну годину.
курник простота (оригінальний рецепт) - фото крок 5
Поки тісто доходить, займемося приготуванням начинки. Для цього промиваємо філе курки під водою, нарізаємо невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю дрібно рубаємо, картопля ріжемо невеликими шматочками. Змішуємо всі в окремій ємності і гарненько перемішуємо, солимо і перчимо до ходу.
курник простота (оригінальний рецепт) - фото крок 6
Дістаємо тісто, Я поділяю на дві частини. Одну частину розгортаємо в пласт і укладаємо на дно форми, не забуваємо формувати бортики по краях. Рівномірно розподіляємо по всій поверхні начинку для пирога. Акуратно розкладаємо шматочки вершкового масла по поверхні начинки.
курник простота (оригінальний рецепт) - фото крок 7
Начинку накриваємо другим шаром тіста, скріплюючи краю. Поверхня змащуємо сумішшю з жовтка і яйця. Духовку розігріваємо до 180 градусів, печемо пиріг протягом 50 хвилин.
курник простота (оригінальний рецепт) - фото крок 8
Пиріг з куркою і картоплею готовий! Смачного!

Схожі рецепти