Курник простота (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати курник простий. Цей пиріг підкорить вас з першого разу. Він вийде ароматним, соковитим і смачним. Можна брати з собою на обід або подавати в свята.
Курник - це відмінний пиріг, який включає в себе багато складових. Завдяки своїм складом він дуже ситний. Пиріг можна зробити ще ароматні, додавши туди часник і пряні трави (або улюблені спеції). Обов'язково спробуйте приготувати його будинку.
- Кефір - 250 мілілітрів (для тіста )
- Вершкове масло - 180 грам
- Борошно - 600-700 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Харчова сода - 1/2 чайних ложки
- Куряче філе - 350-400 грам (начинка )
- Вершкове масло - 30 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Яєчний жовток - 1 штука (для змазування)
- Вода - 1 Ст. Ложка
Починаємо з підготовки основних інгредієнтів.
Змішуємо в окремій ємності кефір, сіль, соду, розтоплене вершкове масло. Гарненько все перемішуємо до однорідності.
Поступово додаємо в тісто просіяне борошно, розмішуємо. Замішуємо тісто.
Вимішувати тісто потрібно до тих пір, поки воно не стане еластичним і гладким. Звертаємо тісто в кулю, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на одну годину.
Поки тісто доходить, займемося приготуванням начинки. Для цього промиваємо філе курки під водою, нарізаємо невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю дрібно рубаємо, картопля ріжемо невеликими шматочками. Змішуємо всі в окремій ємності і гарненько перемішуємо, солимо і перчимо до ходу.
Дістаємо тісто, Я поділяю на дві частини. Одну частину розгортаємо в пласт і укладаємо на дно форми, не забуваємо формувати бортики по краях. Рівномірно розподіляємо по всій поверхні начинку для пирога. Акуратно розкладаємо шматочки вершкового масла по поверхні начинки.
Начинку накриваємо другим шаром тіста, скріплюючи краю. Поверхня змащуємо сумішшю з жовтка і яйця. Духовку розігріваємо до 180 градусів, печемо пиріг протягом 50 хвилин.
Пиріг з куркою і картоплею готовий! Смачного!