Рецепт Курник з дріжджового тіста з картоплею фото

Курник з дріжджового тіста з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Східна кухня
Тісто , Овочі , Птах , Картопля , Курка , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі
Низькокалорійні
На обід , На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги , Сідало
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Зазвичай курником називають млинцевий пиріг з курки, але існують курники з листкового або дріжджового тіста. За смаком дане блюдо досить близько до кубите. Загалом, раджу просто спробувати.

Опис приготування:

Як приготувати курник з дріжджового тіста з картоплею? Спробуйте зробити це за моїм рецептом. У начинку в самому кінці приготування додається молоко. Воно дозволяє продуктам приготуватися, при цьому начинка не стає сухою або сирої. Курник виходить дуже смачним і ситним, раджу.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка(1-1, 5 немає. Ложки для тесту, інша сіль за смаком для начинки)
  • Куряче м'ясо відварне - 400-500 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 3-4 Ст. Ложок
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 8 грам
курник з дріжджового тіста з картоплею - фото крок 1
Для приготування курника в миску просійте борошно. Борошно просіяти потрібно обов'язково. Це допомагає потім тесту швидше піднятися.
курник з дріжджового тіста з картоплею - фото крок 2
У чашку помістіть сухі швидкодіючі дріжджі. Додайте 1 яйце (воно повинно бути кімнатної температури). Додайте 1 немає. Ложку солі і 1 немає. Ложку сахара. Влийте теплої води стільки, щоб загальна кількість рідини в чашці вийшло розміром за обсягом чашки (250 мл). Збовтайте. Залиште рідина на 20 хвилин в спокої. Дріжджі прокинуться. Влийте дріжджову рідина в борошно. Замісити тісто.
курник з дріжджового тіста з картоплею - фото крок 3
Тісто можна вимішувати руками або міксером. В кінці замісу влийте в тісто 3 ст. Ложки рослинної олії.
курник з дріжджового тіста з картоплею - фото крок 4
Затягніть миску плівкою і залиште тісто в теплому місці підходити. Я розташувала миску з тестом на столі біля батареї. У мене тісто зійшло за 1, 5 годину.
курник з дріжджового тіста з картоплею - фото крок 5
Поки тісто підходить, очистіть картопля. Наріжте його дрібними кубиками, інакше більші шматочки не пропекутся до кінця.
курник з дріжджового тіста з картоплею - фото крок 6
Розділіть тісто на два шматки. З цього тесту у мене вийшло 2 курник. Одну частину тіста розкачати в пласт товщиною 1, 5 см. Вставте тісто в форму. Ображати зайве. На тісто викладіть нарізану відварну курку і картопля. Додати сіль, поперчіть за смаком.
курник з дріжджового тіста з картоплею - фото крок 7
З обрізків тесту сформуйте джгутики, за допомогою яких оформите курник. Тут ваша фантазія може бути вільна, прикрасьте пиріг, як вам подобається. Змастіть пиріг збитим жовтком.
курник з дріжджового тіста з картоплею - фото крок 8
Акуратно влийте в проміжки між тестом 3-4 ст. Ложки молока в начинку. Якщо це зробити до того, як пиріг сфорязикний, є ризик, що пиріг попливе. Ви не зможете його оформити акуратно, так як тісто намокне. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин до рум'яності.

Схожі рецепти