Курник з дріжджового тіста з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай курником називають млинцевий пиріг з курки, але існують курники з листкового або дріжджового тіста. За смаком дане блюдо досить близько до кубите. Загалом, раджу просто спробувати.
Як приготувати курник з дріжджового тіста з картоплею? Спробуйте зробити це за моїм рецептом. У начинку в самому кінці приготування додається молоко. Воно дозволяє продуктам приготуватися, при цьому начинка не стає сухою або сирої. Курник виходить дуже смачним і ситним, раджу.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка(1-1, 5 немає. Ложки для тесту, інша сіль за смаком для начинки)
- Куряче м'ясо відварне - 400-500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 3-4 Ст. Ложок
- Жовток яєчний - 1 штука
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 8 грам
Для приготування курника в миску просійте борошно. Борошно просіяти потрібно обов'язково. Це допомагає потім тесту швидше піднятися.
У чашку помістіть сухі швидкодіючі дріжджі. Додайте 1 яйце (воно повинно бути кімнатної температури). Додайте 1 немає. Ложку солі і 1 немає. Ложку сахара. Влийте теплої води стільки, щоб загальна кількість рідини в чашці вийшло розміром за обсягом чашки (250 мл). Збовтайте. Залиште рідина на 20 хвилин в спокої. Дріжджі прокинуться. Влийте дріжджову рідина в борошно. Замісити тісто.
Тісто можна вимішувати руками або міксером. В кінці замісу влийте в тісто 3 ст. Ложки рослинної олії.
Затягніть миску плівкою і залиште тісто в теплому місці підходити. Я розташувала миску з тестом на столі біля батареї. У мене тісто зійшло за 1, 5 годину.
Поки тісто підходить, очистіть картопля. Наріжте його дрібними кубиками, інакше більші шматочки не пропекутся до кінця.
Розділіть тісто на два шматки. З цього тесту у мене вийшло 2 курник. Одну частину тіста розкачати в пласт товщиною 1, 5 см. Вставте тісто в форму. Ображати зайве. На тісто викладіть нарізану відварну курку і картопля. Додати сіль, поперчіть за смаком.
З обрізків тесту сформуйте джгутики, за допомогою яких оформите курник. Тут ваша фантазія може бути вільна, прикрасьте пиріг, як вам подобається. Змастіть пиріг збитим жовтком.
Акуратно влийте в проміжки між тестом 3-4 ст. Ложки молока в начинку. Якщо це зробити до того, як пиріг сфорязикний, є ризик, що пиріг попливе. Ви не зможете його оформити акуратно, так як тісто намокне. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин до рум'яності.