Рецепт Курник з картоплею фото

Курник з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Низькокалорійні
На вечерю, На святковий стіл, Різдво
Випічка, Сідало

Сідало - споконвічно російська святковий пиріг з начинкою. Його пекли на весілля і урочистості. Головне достоїнство цієї страви в тому, що їм можна швидко наїстися, адже він дуже ситний і неймовірно смачний.

Курник з картоплею готується дуже просто. Для приготування цієї страви потрібні всього дві складові - тісто і начинка. Начинка може бути різна, кому яка подобається. У нас це буде картопля, м'ясо і зелень. Також є багато рецептів приготування тіста. Вони відрізняються наявністю або відсутністю дріжджів. Ми будемо готувати без дріжджів на гашеного соді.


  • Картопля - 300 грам
  • Куряче філе - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Борошно - 3 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Кефір - 100 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Сода - 1 щіпка
  • Перець - 1-2 Щепоток
  • Зелень - За смаком
курник з картоплею - фото крок 1
Начинка. Нарізати дрібними кубиками філе курки, картопля і цибуля. Висипати інгредієнти в миску. Додати сіль, перець, все перемішати.
курник з картоплею - фото крок 2
Тісто. У каструлі розтопити масло. Додати в каструлю сіль і цукор. Все перемішати. Дочекатися, коли охолоне масло. Після цього, додати кефір і яйця. Далі знову перемішуємо і додаємо борошно і соду. Вимішуємо тісто до однорідної маси і прибираємо в холодильник для охолодження на 10-15 хв.
курник з картоплею - фото крок 3
Далі витягуємо тісто з холодильника і ділимо його навпіл - одна частина повинна бути побільше, ніж інша. Потім, треба розкачати більшу частину качалкою до товщини 0, 5 см і укласти на деко.
курник з картоплею - фото крок 4
Наступний крок - викласти начинку на тісто і накрити другим шматком тесту, який поменше. Закріпити краю. Зверху курник можна змазати яєчним жовтком. Поставити в духовку на півгодини. Духовка повинна бути розігріта до 220 градусів.
курник з картоплею - фото крок 5
Ближче до готовності курник почне підрум'янюватися. Якщо пів години не вистачило для пропікання, то потримати в духовці довше. Коли пиріг буде готовий, подати на стіл. Так само його можна посипати зверху зеленню. Смачного!

Схожі рецепти