Курник з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Сідало - споконвічно російська святковий пиріг з начинкою. Його пекли на весілля і урочистості. Головне достоїнство цієї страви в тому, що їм можна швидко наїстися, адже він дуже ситний і неймовірно смачний.
Курник з картоплею готується дуже просто. Для приготування цієї страви потрібні всього дві складові - тісто і начинка. Начинка може бути різна, кому яка подобається. У нас це буде картопля, м'ясо і зелень. Також є багато рецептів приготування тіста. Вони відрізняються наявністю або відсутністю дріжджів. Ми будемо готувати без дріжджів на гашеного соді.
- Картопля - 300 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Кефір - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Сода - 1 щіпка
- Перець - 1-2 Щепоток
- Зелень - За смаком
Начинка. Нарізати дрібними кубиками філе курки, картопля і цибуля. Висипати інгредієнти в миску. Додати сіль, перець, все перемішати.
Тісто. У каструлі розтопити масло. Додати в каструлю сіль і цукор. Все перемішати. Дочекатися, коли охолоне масло. Після цього, додати кефір і яйця. Далі знову перемішуємо і додаємо борошно і соду. Вимішуємо тісто до однорідної маси і прибираємо в холодильник для охолодження на 10-15 хв.
Далі витягуємо тісто з холодильника і ділимо його навпіл - одна частина повинна бути побільше, ніж інша. Потім, треба розкачати більшу частину качалкою до товщини 0, 5 см і укласти на деко.
Наступний крок - викласти начинку на тісто і накрити другим шматком тесту, який поменше. Закріпити краю. Зверху курник можна змазати яєчним жовтком. Поставити в духовку на півгодини. Духовка повинна бути розігріта до 220 градусів.
Ближче до готовності курник почне підрум'янюватися. Якщо пів години не вистачило для пропікання, то потримати в духовці довше. Коли пиріг буде готовий, подати на стіл. Так само його можна посипати зверху зеленню. Смачного!