Рецепт Курник з куркою і картоплею фото

Курник з куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Куряче філе , Дріжджове тісто
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Випічка , Сідало
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні ми поговоримо про старої російської випічці. На Русі завжди цінувалися пироги, тому я розповім вам, як приготувати курник з куркою і картоплею. Такий пиріг точно нагодує всю сім'ю!

Опис приготування:

Такий пиріг здатний нагодувати всіх. Рецепт зовсім нехитрий, але результат перевершує очікування. За традицією в курник додають замість картоплі рис, тому можете експериментувати. Якщо вирішите додати ще й гриби, теж не прогадаєте.

  • Борошно - 4 склянки
  • Магарін - 250 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 5 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Куряче філе - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сухі дожжен - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - За смаком
1
Зробіть опару для тіста. Теплу воду змішайте з дріжджами і додайте трохи цукру, дайте піднятися.
2
У мисці змішайте борошно з маргарином, щоб вийшла крихта. Потім влийте туди опару і замісити тісто. Накрийте кришкою і приберіть в холод на 30 хвилин.
3
Картопля очистіть, наріжте дрібними кубиками. Закип'ятіть в каструлі підсолену воду, опустіть туди картоплю на 2 хвилини, потім відкиньте на друшляк.
4
Філе наріжте дрібно з обсмажте на вершковому маслі разом з цибулею до готовності.
5
Тісто розділи 2 частини. Більшу частину розкачати і покладіть у форму для запікання.
6
Викладіть начинку. Спочатку картопля, потім м'ясо, зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
7
Частину, що залишилася тесту теж розкачайте і накрийте начинку, zashtipиvaya кінець. В середині зробіть отвір, змастіть пиріг зверху збитим жовтком. Залиште на 20 хвилин.
8
Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте курник протягом 25 хвилин.
9
Смачного!

Схожі рецепти