Курник з куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми поговоримо про старої російської випічці. На Русі завжди цінувалися пироги, тому я розповім вам, як приготувати курник з куркою і картоплею. Такий пиріг точно нагодує всю сім'ю!
Такий пиріг здатний нагодувати всіх. Рецепт зовсім нехитрий, але результат перевершує очікування. За традицією в курник додають замість картоплі рис, тому можете експериментувати. Якщо вирішите додати ще й гриби, теж не прогадаєте.
- Борошно - 4 склянки
- Магарін - 250 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Куряче філе - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сухі дожжен - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
1
Зробіть опару для тіста. Теплу воду змішайте з дріжджами і додайте трохи цукру, дайте піднятися.
2
У мисці змішайте борошно з маргарином, щоб вийшла крихта. Потім влийте туди опару і замісити тісто. Накрийте кришкою і приберіть в холод на 30 хвилин.
3
Картопля очистіть, наріжте дрібними кубиками. Закип'ятіть в каструлі підсолену воду, опустіть туди картоплю на 2 хвилини, потім відкиньте на друшляк.
4
Філе наріжте дрібно з обсмажте на вершковому маслі разом з цибулею до готовності.
5
Тісто розділи 2 частини. Більшу частину розкачати і покладіть у форму для запікання.
6
Викладіть начинку. Спочатку картопля, потім м'ясо, зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
7
Частину, що залишилася тесту теж розкачайте і накрийте начинку, zashtipиvaya кінець. В середині зробіть отвір, змастіть пиріг зверху збитим жовтком. Залиште на 20 хвилин.
8
Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте курник протягом 25 хвилин.
9
Смачного!