Курник з фаршем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Курники традиційно роблять з начинкою з курки (до того він і пташеня) і гречки. Але зараз курники можуть бути з будь-якою начинкою і я пропоную приготувати курник з фаршем і картоплею. Це дуже смачно!
Рецепт курника з фаршем і картоплею я б сказала, не такий вже і складний. Звичайно, доведеться трохи повозитися, але результат того вартий! Курник з фаршем і картоплею виходить такий ароматний і смачний, що, коли дістаємо його з духовки біжать слинки. Пиріг і з вигляду виходить дуже гарний. Курник з фаршем і картоплею не гріх подавати і до святкового столу. Втім, раніше це і було саме святкове блюдо. Під чарочку горілки відмінна закуска! Пригощайтеся і приємного апетиту!
- Фарш - 300-400 грам (я робила рубаний баранячий фарш)
- Курдючне сало - 50 грам
- Цибуля - 2 штуки (середні)
- Картопля - 3-4 штук
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Для початку замішуємо тісто, щоб воно расстояться хвилин 40. У просіяне борошно додаємо поступово молоко, щіпку солі і замішуємо досить круте тісто. Скачує в кулю і даємо постояти.
Тепер робимо фарш. Для цього курника я брала м'якоть баранини і дрібно її рубала до стану фаршу разом з курдючним салом.
Тепер моєму і чистимо цибулю і так само дрібно його шаткуємо. Додаємо до фаршу.
Картопля очищаємо, моєму і ріжемо дрібними кубиками.
Додаємо картоплю в фарш, солимо, перчимо і все ретельно перемішуємо.
Тісто наше підійшло. Треба його ще раз розім'яти. Відщипнути невеликий шматочок, а іншу частину розкачати в соковитий досить великого діаметра.
Розкатаний сочень кладемо на змащений маслом деко і викладаємо туди начинку. Залишений маленький шматочок так само розгортаємо і укладаємо зверху. Ось так.
Тепер защипуємо краю великого сочня з маленьким.
Можна в "кришечці" курника зробити маленький отвір, щоб потім доливати всередину при необхідності рідина (воду, бульйон, молоко). Отвір закрити кулькою з тіста.
Ставимо курник в духовку 180 градусів приблизно на 40 хвилин. Готово!