Курник з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Вирішив для різноманітності спробувати рецепт приготування курника з пісочного тіста. Довелося повозитися, але смаком залишився задоволений, і вистачило надовго.
Це не найпростіше в приготуванні блюдо, тому я виклав покроковий рецепт курника з пісочного тіста з фото. Головне в рецепті - начинка. Тому курці треба приділити особливу увагу. А якщо вас не бентежить смак сирої цибулі, ви можете просто додати його без обсмажування.
- Борошно - 4 склянки
- Вершкове масло - 330 грам(250г в тісто, 80г в начинку)
- Крем - 300 грам
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Курка - 1 кілограм (найкраще використовувати філе)
- Цибуля - 600 грам
- Сир - 300 грам
- Яйця - 5 штук
- Вода - 0, 5 склянки
Готуємо курку. Ріжемо на дрібні шматочки.
Випікаємо курку в рукаві для запікання.
Готуємо тісто. Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо зі сметаною. Коли маса стане однорідною, починаємо додавати борошно, воду, сіль і воду. Заважати тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним. Надаємо тесту форму кулі і залишаємо в кімнатній температурі на півгодини.
Дрібно нарізаємо цибулю.
Додаємо розтоплене масло в лук.
Натираємо сир для начинки.
Коли компоненти готові, розгортаємо і розрізаємо тісто в пропорції 75/25.
Вистилаємо більшу частину на поверхні.
Додаємо начинку в наступному порядку:
Курка
Цибуля
Сир
Жовток яєць (бажаною цілісний)
Курка
Цибуля
Сир
Жовток яєць (бажаною цілісний)
Накриваємо пиріг меншою частиною тіста. Ми залишаємо запікатися в духовці на 45 хвилин.
В першу чергу. Готуємо курку. Її потрібно розрізати на дрібні шматочки (мінімум 20 шматочків, якщо беремо 1 кг курки), покласти в рукав для запікання і залишити в духовці на 40 хвилин.
Поки запікається курка, приступимо до замішування тіста. Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо зі сметаною. Коли маса стане однорідною, починаємо додавати борошно, воду, сіль і воду. Заважати тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним. Надаємо тесту форму кулі і залишаємо в кімнатній температурі на півгодини.
Займемося начинкою. Спочатку ріжемо цибулю на дрібні кубики. Потім розтоплюємо вершкове масло і додаємо цибулю. Ми залишаємо на повільному вогні протягом 5-7 хвилин, помішувати.
Тепер натираємо сир. До цього час і курка і тісто повинні бути готові, тому починаємо розігрівати духовку.
Розкачуємо тісто до 5 міліметрової товщини. 3/4 тесту вистилає в формі для випікання таким чином, щоб вона могла закрити боки і частина верху.
Додаємо начинку в наступному порядку:
Курка
Цибуля
Сир
Жовток яєць (бажаною цілісний)
Курка
Цибуля
Сир
Жовток яєць (бажаною цілісний)
Розкачуємо залишок тіста, робимо дірку в центрі і закриваємо їм пиріг. Духовка нагрелась до 200 градусів, ставимо пиріг на 45 хвилин.