Рецепт Курник з пісочного тіста фото

Курник з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Низькокалорійні
На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Сідало

Вирішив для різноманітності спробувати рецепт приготування курника з пісочного тіста. Довелося повозитися, але смаком залишився задоволений, і вистачило надовго.

Це не найпростіше в приготуванні блюдо, тому я виклав покроковий рецепт курника з пісочного тіста з фото. Головне в рецепті - начинка. Тому курці треба приділити особливу увагу. А якщо вас не бентежить смак сирої цибулі, ви можете просто додати його без обсмажування.

  • Борошно - 4 склянки
  • Вершкове масло - 330 грам(250г в тісто, 80г в начинку)
  • Крем - 300 грам
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Курка - 1 кілограм (найкраще використовувати філе)
  • Цибуля - 600 грам
  • Сир - 300 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Вода - 0, 5 склянки
курник з пісочного тіста - фото крок 1
Готуємо курку. Ріжемо на дрібні шматочки.
курник з пісочного тіста - фото крок 2
Випікаємо курку в рукаві для запікання.
курник з пісочного тіста - фото крок 3
Готуємо тісто. Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо зі сметаною. Коли маса стане однорідною, починаємо додавати борошно, воду, сіль і воду. Заважати тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним. Надаємо тесту форму кулі і залишаємо в кімнатній температурі на півгодини.
курник з пісочного тіста - фото крок 4
Дрібно нарізаємо цибулю.
курник з пісочного тіста - фото крок 5
Додаємо розтоплене масло в лук.
курник з пісочного тіста - фото крок 6
Натираємо сир для начинки.
курник з пісочного тіста - фото крок 7
Коли компоненти готові, розгортаємо і розрізаємо тісто в пропорції 75/25.
курник з пісочного тіста - фото крок 8
Вистилаємо більшу частину на поверхні.
курник з пісочного тіста - фото крок 9
Додаємо начинку в наступному порядку:
Курка
Цибуля
Сир
Жовток яєць (бажаною цілісний)
курник з пісочного тіста - фото крок 10
Накриваємо пиріг меншою частиною тіста. Ми залишаємо запікатися в духовці на 45 хвилин.
курник з пісочного тіста - фото крок 11
В першу чергу. Готуємо курку. Її потрібно розрізати на дрібні шматочки (мінімум 20 шматочків, якщо беремо 1 кг курки), покласти в рукав для запікання і залишити в духовці на 40 хвилин.
курник з пісочного тіста - фото крок 12
Поки запікається курка, приступимо до замішування тіста. Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо зі сметаною. Коли маса стане однорідною, починаємо додавати борошно, воду, сіль і воду. Заважати тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним. Надаємо тесту форму кулі і залишаємо в кімнатній температурі на півгодини.
курник з пісочного тіста - фото крок 13
Займемося начинкою. Спочатку ріжемо цибулю на дрібні кубики. Потім розтоплюємо вершкове масло і додаємо цибулю. Ми залишаємо на повільному вогні протягом 5-7 хвилин, помішувати.
курник з пісочного тіста - фото крок 14
Тепер натираємо сир. До цього час і курка і тісто повинні бути готові, тому починаємо розігрівати духовку.
курник з пісочного тіста - фото крок 15
Розкачуємо тісто до 5 міліметрової товщини. 3/4 тесту вистилає в формі для випікання таким чином, щоб вона могла закрити боки і частина верху.
курник з пісочного тіста - фото крок 16
Додаємо начинку в наступному порядку:
Курка
Цибуля
Сир
Жовток яєць (бажаною цілісний)
курник з пісочного тіста - фото крок 17
Розкачуємо залишок тіста, робимо дірку в центрі і закриваємо їм пиріг. Духовка нагрелась до 200 градусів, ставимо пиріг на 45 хвилин.

Схожі рецепти