Курка зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не чули про рецепт, як приготувати курку зі свининою в духовці? На перший погляд може здатися, що це непоєднувані продукти, проте в результаті виходить дуже смачне блюдо.
Для приготування цієї страви використовуємо мінімальний набір продуктів, який доступний кожному - це курка, свинина, часник, кетчуп, сіль і перець. В результаті отримуємо дуже смачний рулет, який відмінно підходить як самостійну страву або для гарнірів, салатів. Таке блюдо можна приготувати і зберігати в холодильнику близько тижня. Але найідеальніший варіант - подати його свіжим до святкового столу. Наближається Новий рік, візьміть рецепт на замітку.
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Курка - 0, 5 кілограма
- Сіль, перець, приправи - За смаком
- Кетчуп - За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
1. М'ясо миємо і висушуємо паперовим рушником. Нарізаємо курку і свинину тонкими шматочками. Застеляємо м'ясо харчовою плівкою і трохи відбиваємо, щоб воно вийшло ніжним і соковитим.
2. У миску насипаємо кетчуп, сіль, приправу до м'яса і видавлюємо часник через прес. Отриманою сумішшю натираємо обидва види м'яса і залишаємо на одну годину.
3. Звертаємо рулет на фользі так, щоб курка була всередині і соус залишався між шарами м'яса. Якщо здається, що мало солі, можна сміливо підсолити.
4. Загортаємо м'ясо у фольгу і залишаємо на одну годину. Якщо немає часу, відразу випікаємо його в розігрітому до 200 градусів духовці 1 час. Якщо м'яса більше, запікаємо його довше.
5. Готовий рулет виймаємо з духовки і відразу не розгортаємо фольгу, а охолоджуємо 10-15 хвилин і розрізаємо порційно або відправляємо на зберігання в холодильник.