Гречка по-купецькому зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную, на мій погляд, вдале блюдо, в якому відмінно поєднуються гарнір і м'ясна складова. Впевнена, вам стане в нагоді, адже страва виходить ситним, смачним і має властивий тільки йому аромат.
Перед вами оптимальний рецепт гречки по-купецькому зі свининою в духовці. Він має багато плюсів. Наприклад, при приготуванні в духовці гречка виходить розсипчастою, просоченої ароматами тушкованою свинини і овочів. Для гасіння м'яса можна використовувати не тільки мелений перець, але і інші спеції. У такому варіанті приготування страви використовуються найпростіші інгредієнти, а гречка зі свининою виходить ніжною, повітряної і апетитною.
- Свинина - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Гречка - 200 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Перед тим як приготувати гречку по-купецькому зі свининою в духовці, переберіть і промийте крупу. Залийте її окропом. Через деякий час вона набубнявіє.
2. Помийте свинину. Поріжте її шматками середньої величини.
3. Морква помийте і почистіть. Цибулю очистіть від лушпиння. Морквину натріть на крупній тертці. Лук поріжте невеликими шматочками.
4. Обсмажте свинину. До неї в сковорідку викладіть моркву і цибулю. Коли овочі пустять сік, додайте мелений перець і влийте соєвий соус. Долийте воду. Гасіть під кришкою до готовності. Залежно від жорсткості м'ясо буде готове протягом 15-30 хвилин.
5. Візьміть форму для запікання, викладіть в неї м'ясо, тушковане з овочами. Зверху на м'ясі розподіліть гречку. Влийте кип'ячену воду. Вона повинна покрити крупу. Додати сіль. У розігріту до 220 градусів духовку поставте форму з м'ясом та гречкою. Накрийте зверху кришкою. Залежно від грубки, блюдо готується від 30 до 60 хвилин.
6. У готову страву покладіть пару шматочків вершкового масла поверх гречки. Перемішайте гречку з маслом і м'ясом. Все готово. Подавайте, розклавши на тарілки. Смачного!