Гречка по-купецькому (томління зі свининою)
(покроковий рецепт з фото)
Буває так, що часу на повноцінне приготування обіду зовсім не вистачає, ось тоді-то мені і приходить на виручку рецепт страви, як приготувати гречку по-купецькому (ловлення зі свининою).
Свого часу цей рецепт став для мене просто відкриттям: одночасно виходить зробити смачне м'ясо і гречану кашу. Для приготування використовую казанок або каструлю з товстими стінками. Такий гречки по-купецькому виходить дуже багато, тому нею можна нагодувати велику компанію.
- Свинина - 0, 6 кілограма
- Гречка - 0, 6 кілограма
- Морквина - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Мою і очищаю морквину, натираю її на крупній тертці, цибуля чищу і дрібно нарізаю. У сковороду наливаю соняшникову олію і розігріваю, викладаю овочі і обсмажую.
2. Свинину мою і нарізаю шматочками середнього розміру. Додаю м'ясо на сковороду до овочів через 10 хвилин після початку обсмажування.
3. Готую вміст сковороди 15 хвилин, періодично перемішую.
4. Відміряють 1, 2 літра води, додаю томатну пасту і перемішую.
5. За смаком додаю сіль і чорний мелений перець, перемішую суміш.
6. Гречку промиваю і всипав у сковороду, перемішую.
7. Вливаю воду з томатною пастою, все гарненько перемішую.
8. Чищу кілька зубчиків часнику і відвалів через прес, накриваю кришкою і готую під закритою кришкою 20 хвилин.
9. Зелень мою і дрібно нарізаю, готову гречку подаю гарячої, посипаю дрібно рубаною зеленню.