Яловичина зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви є справжнім шанувальником м'яса, то вам обов'язково варто спробувати це блюдо. До його складу входять два найсмачніших виду цих продуктів: свинина і яловичина. Вам обов'язково сподобається!
Якщо вам цікаво, як приготувати яловичину зі свининою в духовці, то просто уважно прочитайте цей рецепт. Він буде ідеальний для любителів м'яса. Блюдо виходить корисним і ситним, його навіть можна готувати у свята!
- Яловичина - 500 грам
- Свинина - 500 грам
- Пиво темне - 300 мілілітрів
- Вишня - 1 Склянка
- Перець, сіль - За смаком
- Мед - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка (в зернах)
- Суміш перців - 1 Чайна ложка (мелена)
- Часник - 6 зубчиків
- Зелень свіжа - За смаком (наприклад: петрушка, базилік)
- Приправа - 2 Ст. Ложки
- Паприка солодка - 1 Чайна ложка (мелена)
- Зіра - 1/4 чайних ложки
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Лист лавровий - 3 штуки
- Перець болгарський - 4 штуки
- Картопля - 600 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
Шматок нежирної свинини і молодий яловичини вимийте і зачистите від плівочок і зайвого жирку. Потім обсушити і покладіть в миску. Додайте в неї сіль і перець, влейте пиво, киньте вишню, навіть якщо вона заморожена. Перемішайте все, залиште маринуватися м'ясо на всю ніч в холодильнику.
Візьміть невелику піалочку, покладіть в неї всі спеції, в тому числі і мед, гірчицю і товчений часничок. Гарненько перемішайте всі інгредієнти, зліг придавлюючи їх виделкою, щоб вийшла густа маса.
Дістаньте з маринаду для м'яса вишні, звільніть їх від кісточок, якщо такі були. Потім подрібніть вишні за допомогою блендера (або будь-яким іншим зручним для вас способом) до однорідної консистенції. Додайте вишні в спеції.
Дістаньте з пивного маринаду шматок яловичини, покладіть його на деко, заздалегідь застелений фольгою, складеної в кілька разів. Шматок фольги повинен бути досить великим. Змастіть мяско соусом, викладіть на нього гілочки зелені.
Зверху яловичини покладіть шматок свинини, виконайте з нею все ті ж процедури, що і з першим шматком м'яса. Потім щільно "запакуйте" м'ясо у фольгу і запікайте при температурі близько двохсот градусів не більше години в духовці.
Поки готується м'ясо, очистіть від шкірки картопля, покладіть його у велику миску. Туди ж відправте нарізаний і очищений від насіння перець. Додайте спеції, прованські трави, приправу, сіль і poperčite. Капніть оливкового масла.
Головки часнику очистіть від верхньої лушпиння. Розріжте кожну головку поперек гострим ножем. Вийде дуже красиво.
Коли м'ясо вже буде на стадії напівготовності, відкрийте фольгу і викладіть на неї овочі і часник. Запікайте до повної готовності ще п'ятдесят хвилин.