Курка, запечена в духовці з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Купили курячі гомілки або стегна? Замість звичайного обсмажування запечіть їх у духовці з гірчицею. Запевнюю вас, вийде дуже смачно. Розповім, як приготувати курку, запечену в духовці з гірчицею.
Курка, запечена з гірчицею, «Зазвучить» по-новому. У неї з'явиться гарна скоринка і приємний післясмак в кожному шматочку. Можна маринувати її протягом всієї ночі, а потім запікати, а якщо немає часу, тоді вистачить і кількох хвилин. Використовуйте будь-які частини: стегна, гомілки, окосту.
- Чебрець - 5 штук
- Курячі гомілки, стегенця - 700 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Гірчичний - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Luk-salotų - 25 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сухе біле вино - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Крем - 1/3 склянки
- Петрушка - 1 пучок
1. Зв'яжіть лавровий лист і гілочку чебрецю кухонною ниткою.
2. Промийте курку. Додати сіль, поперчіть і щедро змастити гірчицею.
3. Покладіть курку в змащену маслом ємність для запікання. Розігрійте каструлю з вершковим маслом і викладіть курячі частини, обсмажуйте з кожного боку до рум'яної скоринки, не хвилюйтеся, якщо вона занадто підсмажиться. Перекладіть м'ясо в тарілку.
4. Наріжте тонкими півкільцями цибулю-шалот і ріпчасту цибулю, викладіть його в каструлю після курки і обсмажуйте до золотистого кольору.
5. Влийте до цибулі біле вино, курячий бульйон, спеції (лавровий лист і чебрець), доведіть суміш до кипіння і наскрібши по дну лопаткою, продовжуйте кип'ятити, поки суміш не перестане пахнути алкоголем. Вимкніть вогонь і викладіть в каструлю курку, додайте сметану і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин.
6. Дістаньте каструлю їх духовки і акуратно відкрийте кришку, щоб не обпектися. Подавайте блюдо відразу, можна з гарніром або без, прикрасьте м'ясо рубаною петрушкою.