Картопля, запечена з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити своє меню і меню своїх рідних і близьких, досить просто по-новому поглянути на прості рецепти. Наприклад, додати в звичайний картопля трохи французької гірчиці.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати картоплю, запечену з гірчицею, то просто прочитайте цей рецепт. Завдяки йому ви зможете приготувати ароматний гарнір до будь-якого м'яса або риби. Картопляні страви дуже популярні в багатьох країнах світу.
- Картопля - 1 кілограм
- Французька гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Розмарин - 1/2 пучка
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Бульби картоплі гарненько вимийте під холодною проточною водою. Потім очистіть їх від шкірки. Якщо є можливість, то краще брати молоду картоплю. Він виходить дуже ніжним і ароматним.
Картопля поріжте на кубики середньої величини за допомогою гострого ножа. Якщо ви не будете готувати страву відразу ж, то залийте картоплю холодною водою. Тоді він не потемніє, навіть якщо ви відкладіть приготування на кілька годин.
Візьміть невелику скляну піалку, влийте в неї рослинне масло (переважніше, звичайно, оливкова). Потім покладіть до маслу дві столові ложки французької гірчиці з цілими зернами, сіль, перець і спеції на ваш смак. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Додайте гірчицю з маслом і спеціями до шматочках картоплі, ретельно все перемішайте. Поставте в холодильник, попередньо накривши кришкою, щоб картопля встигла промаринуватися. Залиште в холодильнику картопельку на пару годин.
Замариновану картоплю викладіть на деко, засланий пергаментом для запікання. Гарненько розрівняйте картопельку. Вимийте гілочки розмарину, викладіть їх поверх картоплі. Запікайте блюдо в розігрітій до двухста градусів духовці сорок хвилин (до помітної рум'яної скоринки).