Курка з сухофруктами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
До святкового, а може навіть до щоденного столу, хочу запропонувати вам зробити пікантну, апетитну і дуже оригінальну фаршировану курочку. Любіть поєднання солодких ноток з м'ясом? Рецепт для вас!
Перед вами незвичайний варіант, як приготувати курку з сухофруктами в духовці. Цей рецепт вимагає підготовки, адже птицю потрібно попередньо обробити і акуратно видалити кістки. Якщо ви хочете заощадити час, можна запекти курочку цілком, просто помістивши всередину начинку. Крім сухофруктів можна додати трохи горішків, вони додадуть пікантну нотку.
- Курка - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Хліб - 2-3 скибочок
- Часник - 2-5 зубчиків
- Сухофрукти - 120 грам (чорнослив, родзинки + 50 грам горіхів за бажанням)
- Яйце - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
1. Для початку вимийте і висушіть птицю. Гострим ножем зробіть уздовж хребта надріз.
2. Розкрийте птицю і акуратно видаляйте кісточки, зрізуючи їх максимально близько до м'яса.
3. Виймайте їх так, щоб не пошкодити сильно курку.
4. Ось так. В результаті має залишитися філе на шкірці.
5. Для приготування начинки в чаші блендера з'єднайте цибулю, часник, пару скибочок хліба, курагу і жменю родзинок. Подрібніть все до однорідності.
6. Додайте товчені горіхи, сіль і спеції за смаком. Вбийте яйце і все як слід перемішайте.
7. Помістіть начинку в центр курочки.
8. Акуратно загорніть і закріпіть щільною ниткою. Оберніть курку фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півтори-дві години (час залежить від розміру птиці).