Качка з сухофруктами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте основне блюдо для святкового столу? Тоді пропоную вам дуже простий, але при цьому приголомшливо апетитний варіант, як приготувати качку з сухофруктами в духовці. Виходить дуже смачно!
Це дуже класний і при цьому зовсім нескладний рецепт приготування качки з сухофруктами в духовці. Рекомендую обов'язково доповнити начинку соковитими яблучками або грушами, наприклад. Чим більше найрізноманітніших ароматних спецій ви будете використовувати, тим яскравіше і смачніше буде качечка.
- Качка - 1 штука
- Сухофрукти - 250 грам
- Яблука - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Спеції - 1 Ст. Ложка (перець, паприка, часник, гвоздика, кардамон і TD)
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Мед - 1 Чайна ложка
1. Для начинки з'єднайте в глибокій мисці подрібнені сухофрукти, приправити сіллю. Вимийте яблука, видаліть у них серцевину, а самі плоди наріжте. Все як слід перемішайте.
2. Качку вимийте добре і обсушити. З'єднайте сіль, перець і всі спеції, які ви плануєте використовувати в цей простий рецепт качки з сухофруктами в духовці. Отриманою сумішшю натріть з усіх боків і всередині качечку.
3. Щільно утрамбуйте начинку всередину птиці.
4. Закріпіть зубочистками або щільними нитками.
5. Викладіть в рукав для запікання. З'єднайте мед з білим вином, перемішайте і вилийте в рукав.
6. Для аромату можна покласти поруч гілочку свіжої зелені, а також пару яблук цілком. Зауважте пакет і викладіть його на деко. При температурі 180 градусів нехай запікається пару годин.
7. Після акуратно розріжте пакет і залиште птицю підрум'янюватися ще на півгодинки приблизно. Періодично можна поливати качку соком.
8. Ось і весь секрет, як приготувати качку з сухофруктами в духовці. Смачного!