Курка з пікантним грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Складно здивувати кого-небудь смаженою куркою, але зробити її смачно, що все пальчики оближеш - це запросто. Для вас один з численних варіантів, як приготувати курку з пікантним грибним соусом.
Соус робиться на основі грибів і білого вина. Можна використовувати різні частини курки: стегна, гомілки, окосту, філе. Курку можна подавати до вечері або зробити на свято. Вона хороша з будь-яким гарніром. Обов'язково полийте курочку приготованим соусом, так блюдо буде смачніше і соковитіше.
- Куряче філе - 2 штуки
- Борошно - 1/3 склянки
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Гриби - 2 склянки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
- Сушений розмарин - 1 Чайна ложка
- Біле вино - 0, 5 склянки
- Вершки - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Пластівці червоного перцю - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. У тарілку насипте борошно, обваляйте грудки в борошні, потім приправити сіллю і poperčite.
2. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову. Викладіть куряче філе в суміш масел. Обсмажуйте м'ясо з кожного боку близько 5 хвилин, потім перекладіть м'ясо в тарілку.
3. Поверніть сковороду на вогонь. Наріжте пластинками гриби і півкільцями цибулю, викладіть овочі в сковороду, додайте до них подрібнений часник, обсмажуйте близько 5-7 хвилин.
4. Влийте в сковороду вино, додайте подрібнений чебрець, розмарин, пластівці червоного перцю. Наскрібши по дну сковороди, потім влийте вершки і поверніть м'ясо, готуйте на слабкому вогні під закритою кришкою 20-25 хвилин. Подавайте готове м'ясо гарячим.