Рецепт Курка з пікантним грибним соусом фото

Курка з пікантним грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе , Гриби
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 хв.

Складно здивувати кого-небудь смаженою куркою, але зробити її смачно, що все пальчики оближеш - це запросто. Для вас один з численних варіантів, як приготувати курку з пікантним грибним соусом.

Опис приготування:

Соус робиться на основі грибів і білого вина. Можна використовувати різні частини курки: стегна, гомілки, окосту, філе. Курку можна подавати до вечері або зробити на свято. Вона хороша з будь-яким гарніром. Обов'язково полийте курочку приготованим соусом, так блюдо буде смачніше і соковитіше.

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Борошно - 1/3 склянки
  • Цибуля - 0, 5 штуки
  • Гриби - 2 склянки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
  • Сушений розмарин - 1 Чайна ложка
  • Біле вино - 0, 5 склянки
  • Вершки - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Пластівці червоного перцю - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
курка з пікантним грибним соусом - фото крок 1
1. У тарілку насипте борошно, обваляйте грудки в борошні, потім приправити сіллю і poperčite.
курка з пікантним грибним соусом - фото крок 2
2. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову. Викладіть куряче філе в суміш масел. Обсмажуйте м'ясо з кожного боку близько 5 хвилин, потім перекладіть м'ясо в тарілку.
курка з пікантним грибним соусом - фото крок 3
3. Поверніть сковороду на вогонь. Наріжте пластинками гриби і півкільцями цибулю, викладіть овочі в сковороду, додайте до них подрібнений часник, обсмажуйте близько 5-7 хвилин.
курка з пікантним грибним соусом - фото крок 4
4. Влийте в сковороду вино, додайте подрібнений чебрець, розмарин, пластівці червоного перцю. Наскрібши по дну сковороди, потім влийте вершки і поверніть м'ясо, готуйте на слабкому вогні під закритою кришкою 20-25 хвилин. Подавайте готове м'ясо гарячим.

Схожі рецепти