Закусочні тістечка з пікантним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю заварне тісто! Стільки цікавого і смачного можна з нього приготувати. Причому не тільки солодкого. Ось закусочні тістечка c пікантною начинкою - відмінна закуска на фуршет або святковий стіл!
Якщо заварні тістечка спекти напередодні, то приготування закуски не займе багато часу. Погодьтеся, в передсвятковій метушні - це великий плюс! Тістечка обов'язково готуйте по прописаному рецептом, а ось начинку можна змінювати на свій смак.
- Вершкове масло - 100 грам (тісто: всі продукти нижче)
- Вода - 100 грам
- Молоко - 50 грам
- Сир тертий - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 180 грам
- Яйця - 3 штуки (категорії 1С)
- Сир вершковий - 100 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Печінка і ікра минтая - 1 штука(1 банку - 230 г)
- Цибуля зелена - 2 штуки (пару гілочок)
- Сир тертий - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Увімкніть духовку, виставивши температуру 200 градусів. У каструльці змішайте молоко з водою, додайте дрібку солі і вершкове масло, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб масло розійшлося.
Просійте заздалегідь борошно і всипте відразу всю в каструльку, знявши її з вогню. Енергійно помішуйте до отримання однорідного тіста. Поверніть каструльку на вогонь і підсушіть тісто, помішуючи весь час. Зручно це робити міцною дерев'яною лопаткою. Як тільки тісто стане залишати присохлий слід на дні, зніміть каструлю з вогню.
Трохи охолодіть тісто і введіть яйця по одному, дуже ретельно вимішуючи кожне до повного об'єднання. В кінці додайте трохи тертого твердого сиру.
Перекладіть тісто в кулінарний мішок і відсадити невеликі круглі тістечка. Можна робити це за допомогою двох ложок, змочених водою. Обов'язково залишайте відстань між кульками тесту. Випікайте тістечка в прогрітій духовці хвилин 35-40, зменшивши нагрів через 7, 5-7 хвилин 180 градусів. Перші 20 хвилин духовку не відкривати!
Для начинки змішайте і розітріть виделкою консерви, тертий сир, вершковий сир, дрібно нарізану зелену цибулю і лимонний сік. Посоліть і поперчіть за смаком.
Готові заварні тістечка остудіть в духовці з відкритими дверцятами до теплого стану. Потім остаточно остудіть на решітці. Надріжте тістечка зверху, зніміть кришечки і заповніть порожнини підготовленої начинкою.
Прикрасьте тістечка зеленню і подавайте до келиха охолодженого білого вина.