Курка з лимоном під грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Курка з лимоном під грибним соусом - відмінний варіант приготування курячої грудки, в результаті чого вона виходить і смачною, і соковитою, і ніжною, і ароматною. Та ще й з таким смачним соусом!
Дивіться, як приготувати курку з лимоном під грибним соусом. Блюдо просте в приготуванні. Куряча грудка на смак виходить досить простий, а весь смак визначає грибний соус, неймовірно ароматний і соковитий. Подавати його я раджу з рисом, вареним зі спеціями, і зі свіжим салатом.
- Куряча грудка - 400 грам
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Печериці - 200 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 120 мілілітрів
- Петрушка - 1/2 пучка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Курячі грудки розрізати вздовж навпіл, складіть їх в форму для запікання, змащену оливковою олією. Кожну грудку посоліть і збризніть соком половини лимона.
Іншу половинку лимона порізати тонкими часточками і покладіть зверху на грудки. Надішліть грудки в духовку на 40 хвилин (при 170 градусах).
Тим часом приготуйте грибний соус. Печериці очистіть і поріжте на невеликі шматочки.
На сковороді розтопіть вершкове масло, відправте в нього гриби і смажте 5-7 хвилин. Потім додайте борошно і перемішайте.
Потім влийте бульйон (можна замінити водою), додайте сіль за смаком. Перемішайте і готуйте, поки соус не стане густим.
В кінці додайте в соус подрібнену петрушку. Перемішайте і готуйте ще одну хвилину. Соус готовий.
Тим часом і грудки вже готові.
Перекладіть грудки на тарілку, полийте грибним соусом і подавайте. Смачного!