Курка з овочами по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Любіть східну кухню? Пропоную приготувати вдома традиційне блюдо, які ви напевно пробували в ресторанах. Це дуже простий варіант, як зробити курку з овочами по-китайськи на грилі.
Дуже корисний і смачний варіант, як приготувати курку з овочами по-китайськи. Якщо у вас немає гриля - не біда. Овочі і грудку можна запекти в духовці або обсмажити на сковороді. Мінімум спецій і додаткових інгредієнтів.
- Цибуля - 1-2 штук
- Солодкий перець - 2-3 штук
- Ананас - 200 грам
- Куряча грудка - 2 штуки
- Соус "теріякі" - 3-5 Ст. Ложок
- Курячий бульйон - 100 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Курочку найкраще замаринувати в соусі "теріякі" заздалегідь (мінімум за пару годин до початку процесу, але найкраще залишити її на в маринаді на всю ніч). Овочі вимити й обсушити. Цибулину очистити і нарізати невеликими шматочками, перець розрізати навпіл і видалити насіння. Підготувати невеликий шматочок свіжого ананаса.
2. Розігріти як слід гриль і викласти туди овочі і грудку. Якщо рецепт приготування курки з овочами по-китайськи розрахований на духовку, тоді найкраще загорнути їх у фольгу і побризкати кунжутним (або будь-яким іншим) маслом.
3. Тепер можна приступити до заправки. Для цього з'єднати в глибокій мисочці трохи курячого бульйону, соус "теріякі" і кукурудзяний крохмаль. Все як слід перемішати. Можна використовувати також соєвий соус, тоді додатково всипати жменю кунжуту.
4. Курочка повинна як слід проготовіться і бути з апетитною скоринкою.
5. Овочі, швидше за все, потрібно буде зняти з гриля трохи раніше. Тепер овочі і грудку потрібно злегка остудити і нарізати середніми кубиками, щоб курка з овочами по-китайськи в домашніх умовах добре просочилися соусом.
6. Соус прогріти на вогні і з'єднати з овочами і грудкою. Як випливає все перемішати. От і все, блюдо готово! Подавати найкраще з традиційним рисом. Смачного!