Короп по-китайськи з овочами
(покроковий рецепт з фото)
У Піднебесній це блюдо здавна називають частуванням Імператорів. Незважаючи на те, що сам по собі цей рецепт досить простий, короп може стати справжньою окрасою будь-якого святкового столу.
Як ви вже, напевно, встигли помітити, велика частина інгредієнтів береться за смаком. Т. Це. Їх кількість залежить від того, яким ви хочете отримати блюдо в результаті - гострим або пряним, солодкуватим або з кислинкою.
- Короп - 1-1, 2 кілограма (бажано вибирати рибу середнього розміру)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - За смаком
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Вода - 100 мілілітрів
- Оцет рисовий - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1 За смаком
- Кедрові горішки - 1 За смаком
- Овочі для гарніру - 1 За смаком(dajkon, перець, селера, морква)
Обробляє коропа. Ретельно вичищаємо нутрощі, дістаємо зябра. Очищаємо рибу від луски.
Займемося підготовкою риби до смаження. Для цього потрібно перевернути короп, щоб внутрішня частина була зверху. Видаляємо всі кістки, які зможемо знайти. Потім потрібно обробити рибу, філейні частини повинні триматися на хвості коропа. Надрізаємо філе по косій, тільки акуратно, не можна пошкодити шкіру. Далі зробимо надрізи уздовж рибного філе, тримаючи ніж рівно перпендикулярно щодо дошки. Піднімаємо рибу за хвіст, трусить злегка, щоб шматочки філе "відійшли" від шкіри.
Обвалюють філе в підготовленому крохмалі. Смажимо рибу в добре прогрітому фритюрі (викладаємо філе акуратно, зберігаючи форму риби).
Тепер займемося приготуванням соусу. Для цього нам знадобиться томатна паста, невелика кількість води, вино (біле), рисовий оцет, рослинна олія (кунжутне), цукор, сіль, часник, імбир і крохмаль. Спочатку розводимо томатну пасту розводимо у воді, додаємо вино, сіль, цукор і оцет. Перемішуємо, повинен вийти кисло-солодкий смак.
Як гарнір у нас будуть тушковані (смажені) овочі, які слід нарізати соломкою…
…і обсмажити в маслі.
Вже готову рибу викладаємо на блюдо поверх гарніру, поливаємо готовим соусом. Зверху посипаємо кедровими горішками, прикрашаємо зеленню.