Короп по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите готувати щось оригінальне, тоді вам варто звернути увагу на це приголомшливе блюдо. Перед вами незвичайний, дуже апетитний і простий рецепт коропа по-китайськи.
Прекрасне блюдо азіатської кухні, яке відрізняється не тільки приголомшливим смаком, але і неймовірним зовнішнім виглядом. Можливо, у вас не вийде з першого разу ідеально обробити рибу, однак короп по-китайськи в домашніх умовах варто всіх зусиль. Кисло-солодкий соус для подачі страви на стіл можна купити готовий, а можна зробити його самостійно.
- Короп - 1 штука
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Рисове вино - 2 Ст. Ложки
- Кисло-солодкий соус - 100 мілілітрів
- Горішки кедрові - 1 щіпка
1. Ось такий набір інгредієнтів необхідний, щоб ви змогли повторити цей рецепт приготування коропа по-китайськи на своїй кухні.
2. Очистіть рибу, промивши філе під проточною водою. Наріжте його гострим ножем не до кінця, а так, щоб вийшли ось такі кубики.
3. Підсолити трохи, залийте рисовим вином і залиште трохи, щоб промаринуватися. Досить 15-20 хвилин.
4. У глибоку миску насипте крохмаль, обваляйте в ньому філе так, щоб воно було повністю їм вкрите. Можна зробити паніровці з борошна і крохмалю.
5. Налийте в сковороду з високими бортами масло. Його має бути дійсно багато. Розігрійте масло як слід, викладіть в нього рибу. Короп по-китайськи в домашніх умовах повинен бути обсмажений на середньому вогні до рум'яної скоринки.
6. На тарілку викладіть лист салату, а зверху - рибу. Полийте зверху кисло-солодким соусом.
7. Останній штрих - жменю кедрових горішків. От і все, блюдо можна подавати до столу. Тепер ви знаєте, як приготувати коропа по-китайськи і можете повторити рецепт будинку.
Смачного!
Смачного!