Короп, тушкований з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите балувати своїх близьких рибними стравами, то короп, тушкований з овочами, відмінна ідея для ситного і корисного вечері. На гарнір до такої страви підійде будь-яка каша. У моєму випадку це гречка.
Рибу можна гасити з овочами на слабкому вогні, а можна запекти в духовці. У двох варіантах вона виходить дуже смачною. Відразу риба чиститься, після чого обсмажується до готовності. Тільки потім слід обсмажити овочі з домашнім морсом або томатною пастою, а вже потім готової пасеруванням заливається короп і тушкується ще близько 25 хвилин.
- Короп - 1-2 штук
- Борошно - 100 грам (для панірування)
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Стручкова квасоля - 100 грам
- Помідори - 3 штук
- Томатний соус - 100 грам (домашній морс або томатна паста, розведена водою)
- Сіль і спеції - За смаком
1. Короп - дуже смачна раби, але його переробка займає певне брешемо. По перше, рибу потрібно випатрати і очистити від луски, після чого короп филируется і нарізається на шматки.
2. Рибу слід посолити і приправити за смаком, після чого обваляти в борошні і відправити на сковороду.
3. Смажимо до готовності, поки з усіх боків не утворюється рум'яна кірочка.
4. Викладаємо обсмажені шматочки в окрему ємність, в якій вони будуть гаситися разом з овочами.
5. Нарізаємо всі овочі і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Не забувайте постійно помішувати.
6. Додаємо морс або томатну пасту і тушкуємо ще близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
7. Заливаємо нашу рибу і ставимо гаситися на слабкий вогонь. Цей процес займе близько 20 хвилин часу.
8. Поки ми займалися рибою можна відварити гарнір. Я вирішила приготувати гречану кашу, яка відмінно поєднується з коропом і овочами.