Короп, тушкований в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо для домашнього обіду або вечері, тільки за уязика, що ви любите річкову рибу. Тушкований в сметані, короп стає дуже ніжним, соковитим і смачним, а ароматні спеції видалять рибний запах.
Любителі рибних страви напевно знайомі з таким методом приготування риби, адже гасити можна будь-яку велику рибу. Тушкована риба буде відмінним вечерею або доповненням до будь-якого гарніру на обід. Особливо хороша така риба до Крісу або картоплі. Новачки в кулінарії дізнаються з цього рецепта як приготувати коропа, тушкованого в сметані. Сподіваюся, рецепт вам стане в нагоді не раз.
- Короп - 800-1000 грам
- Крем - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Лимонний перець - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 2 щіпки
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 100-150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
Очистимо рибу і ретельно помиємо. Потім нарізаємо на скибочки.
Змішаємо в тарілці все спеції і додамо 2/3 чайної ложки солі, розмішати. Обваляємо кожну скибочку риби в спеціях.
Потім в борошні.
І викладаємо на добре розігріту з рослинним маслом сковороду. Обсмажуємо до красивої рум'яної скоринки.
Перекладаємо обсмажену рибу в посуд, в якій будете гасити рибку.
Очистимо цибулю і наріжемо тонкими підлозі кільцями. А тепер є два варіанти - цибуля можна обсмажити, а можна залити окропом хвилин на 10-15.
Викладаємо підготовлену цибулю на рибу. Додамо до сметану півсклянки води і сіль, розмішати. Заливаємо рибу, накриваємо кришкою і відправляємо гаситися - можна в духовку, а можна на плиті.
У духовці тушкуємо при 200 градусах хвилин 30-40, в кінці можна відкрити кришку, на плиті готуємо хвилин 15-20. Вибирайте свій варіант:)