Рецепт Короп, тушкований в сметані фото

Короп, тушкований в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Цибуля, Короп
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Відмінне блюдо для домашнього обіду або вечері, тільки за уязика, що ви любите річкову рибу. Тушкований в сметані, короп стає дуже ніжним, соковитим і смачним, а ароматні спеції видалять рибний запах.

Любителі рибних страви напевно знайомі з таким методом приготування риби, адже гасити можна будь-яку велику рибу. Тушкована риба буде відмінним вечерею або доповненням до будь-якого гарніру на обід. Особливо хороша така риба до Крісу або картоплі. Новачки в кулінарії дізнаються з цього рецепта як приготувати коропа, тушкованого в сметані. Сподіваюся, рецепт вам стане в нагоді не раз.

  • Короп - 800-1000 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Лимонний перець - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений - 2 щіпки
  • Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 100-150 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
короп, тушкований в сметані - фото крок 1
Очистимо рибу і ретельно помиємо. Потім нарізаємо на скибочки.
короп, тушкований в сметані - фото крок 2
Змішаємо в тарілці все спеції і додамо 2/3 чайної ложки солі, розмішати. Обваляємо кожну скибочку риби в спеціях.
короп, тушкований в сметані - фото крок 3
Потім в борошні.
короп, тушкований в сметані - фото крок 4
І викладаємо на добре розігріту з рослинним маслом сковороду. Обсмажуємо до красивої рум'яної скоринки.
короп, тушкований в сметані - фото крок 5
Перекладаємо обсмажену рибу в посуд, в якій будете гасити рибку.
короп, тушкований в сметані - фото крок 6
Очистимо цибулю і наріжемо тонкими підлозі кільцями. А тепер є два варіанти - цибуля можна обсмажити, а можна залити окропом хвилин на 10-15.
короп, тушкований в сметані - фото крок 7
Викладаємо підготовлену цибулю на рибу. Додамо до сметану півсклянки води і сіль, розмішати. Заливаємо рибу, накриваємо кришкою і відправляємо гаситися - можна в духовку, а можна на плиті.
короп, тушкований в сметані - фото крок 8
У духовці тушкуємо при 200 градусах хвилин 30-40, в кінці можна відкрити кришку, на плиті готуємо хвилин 15-20. Вибирайте свій варіант:)

Схожі рецепти