Рецепт Тушкований короп фото

Тушкований короп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Короп
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Сьогодні я вирішила розповісти вам нехитрий рецепт про те, як приготувати тушкованого коропа. Риба прямо тане в роті! Робити будемо її з декількома видами овочів і необхідними приправами.

Опис приготування:

Дане гаряче робиться не дуже складно, але часу на підготовку піде досить багато. Це для того, щоб короп став дуже ніжним. Думаю, ви не пошкодуєте, що спробуєте його. Також вам знадобиться каструля з товстим дном або казан.

  • Короп - 1800 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Буряк - 1-2 штук
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Перець горошком - 5 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
тушкований короп - фото крок 1
Рибу очистіть, якщо необхідно. Її філе промийте і наріжте середнього розміру шматочками. Чи не дрібнити.
тушкований короп - фото крок 2
Морква, буряк і цибулю помийте і очистіть. Лушпиння від цибулі не викидайте, а відкладіть. Овочі наріжте кільцями. Половину нарізки починайте викладати в каструлю: морквину, буряк і цибулю.
тушкований короп - фото крок 3
Потім викладіть рибу, ще раз - шари овочів, а зверху - лушпиння. Вона додасть золотистий колір страви, а також наповнить його йодом. Залийте все водою, додайте все приправи, спеції, сіль, цукор. Влийте мало.
тушкований короп - фото крок 4
На великому вогні доведіть блюдо до кипіння. Потім під кришкою на маленькому вогні тушкуйте 3 годину. Подавайте рибу в будь-якому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти