Курка з картоплею в рукаві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва підійде не тільки для домашнього застілля, але і для святкового столу. Воно дуже зручне, адже готується практично без вашої участі, і ви можете зайнятися іншими справами. Буде смачно!
Приготування страв в рукаві для запікання дуже зручно, адже інгредієнти не пересохне, будуть соковитими і смачними. І вам не потрібно постійно стирчати біля плити, контролюючи процес приготування. Приємно також, що не доведеться мити, крім столових приборів, ще й лист. Мені дуже подобається готувати в рукаві, і зараз я розповім вам, як приготувати курку з картоплею в рукаві в духовці.
- Курка - 0, 8-1 кілограма (будь-яка частина: стегенця, гомілки, крила)
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вершкове масло - 75 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Приправа для курки - 1 Ст. Ложка (без солі)
- Сіль - 1 Чайна ложка
В першу чергу маринуємо курку в суміші рослинного масла, спецій для курки. Туди ж додамо пів чайної ложки солі. Очистимо картопля і цибуля.
Картопля, якщо у вас великий, нарізаємо на шматки поменше і солимо. Викладаємо в рукав для запікання, заздалегідь зав'язавши один його кінець. Поверх картоплі викладемо шматочки вершкового масла.
Поверх картоплі розкладемо шматочки ріпчастої цибулі. Лук нарізати як вам подобається.
І поверх лука викладемо шматочки курки. Акуратно наллємо в рукав півсклянки води і щільно зауважимо другий кінець рукава. Зробимо кілька проколів в рукаві.
І відправляємо на деку в розігріту до 190 градусів духовку на півтори години. Хв 10-15 до кінця готування разрежем рукав і розгорнемо, нехай курка підрум'яниться.
Ось і готово наше блюдо, можна подавати до столу.