Курка з картоплею, запечена в «рукаві»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курки з картоплею, запікаємо в «рукаві». В даному блюді курка дуже добре поєднується з картоплею. Блюдо виходить ситним і смачним. Рукав можна замінити фольгою.
Кількість порцій: 8
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Курка - 2 кілограма
- Перець червоний - 1 штука
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Сіль - 1 частина
- Часник - 6 Dolek
- Майонез - 1 За смаком
1. У мисці змішуємо масло з червоним перцем (за смаком), злегка солимо. Видавлюємо сюди через Часничниці три зубчики часнику. Перемішуємо.
2. Вийшла сумішшю натираємо курку. Хвилин на п'ятнадцять-двадцять залишаємо.
3. Промиваємо картопля, очищаємо і досить великими шматочками нарізаємо.
4. Додаємо сюди майонез, злегка підсолити. Все перемішуємо. Через чеснокодавилку видавлюємо сюди три зубчики часнику. Знову все перемішуємо.
5. Приготуємо рукав для запікання і помістимо туди курку. Картопля викладаємо навколо курки. Розігріваємо духову шафу і відправляємо туди курку з картоплею. Температура повинна бути 180 градусів, запікаємо приблизно годину-півтора.
6. Після всього витягнути з духовки і перекласти на блюдо.