Рецепт Курка в сметанно-часниковому соусі фото

Курка в сметанно-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Сметанний соус

Використовуючи цей зрозумілий і простий рецепт курки в сметанно-часниковому соусі, можна приготувати дивно ніжне, ароматне і соковите блюдо. До того ж, воно прекрасно поєднується з різними гарнірами.

Даний рецепт приготування курки в сметанно-часниковому соусі передбачає використання філе, проте таким же чином можна готувати і нарізану порційними шматочками птицю. Використання різних спецій і приправ привнесе в блюдо нові відтінки смаку.

  • Куряче філе - 500-600 грам
  • Крем - 200 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сир - 50 грам (по бажанню)
  • Сушені трави - 1 щіпка
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
курка в сметанно-часниковому соусі - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити і просушити філе. Злегка посолити і поперчити за смаком. Потім можна зайнятися соусом. Для його приготування необхідно розтопити на повільному вогні в сотейнику або сковороді вершкове масло. Воно не повинно горіти, а тільки поступово розтанути.
курка в сметанно-часниковому соусі - фото крок 2
2. На сковороду до розтопленого масла всипати трохи борошна і ретельно перемішати, щоб не утворилися грудочки. Часник очистити і видавити через прес. Надіслати на сковороду і відразу додати сметану. Довести до кипіння на повільному вогні.
курка в сметанно-часниковому соусі - фото крок 3
3. Тим часом на окремій сковороді потрібно розігріти трохи рослинного масла. Відправити туди куряче філе і обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Доводити птицю до готовності необов'язково.
курка в сметанно-часниковому соусі - фото крок 4
4. Коли соус закипить, додати трохи солі за смаком, перцю, сушених трав. Як зробити курку в сметанно-часниковому соусі ще більш цікавою? При бажанні можна всипати в соус трохи тертого сиру, що додасть йому не тільки цікавий смак, але і більш в'язку консистенцію. Ретельно помішуючи, потрібно трохи уварити соус.
курка в сметанно-часниковому соусі - фото крок 5
5. Обсмажену курку для більш цікавого кольору страви можна присипати меленою паприкою. Потім вилити соус і на повільному вогні довести страву до готовності. Свіжу зелень вимити, просушити, подрібнити і додати до вже при подачі. Курка в сметанно-часниковому соусі в домашніх умовах добре поєднується з різними гарнірами і свіжими овочами.

Схожі рецепти