Курка у фользі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Цей унікальний і простий рецепт курки в фользі в мультиварці мені підказала співробітниця, і я тепер на свята готую тільки по ньому, - ситний, багатий смак через поєднання чорносливу і курки!
Як вид, цей рецепт приготування курки в фользі в мультиварці підкорив мене своєю оригінальністю, - завдяки додаванню чорносливу з'являються нові смакові відтінки, а сало надає курці соковитість, ситність, та й взагалі сама страва відразу ж перетворюється в дуже докладне і святкове прикрашання столу. Так що спробуйте, сподіваюся, вам цей простий рецепт курки в фользі в мультиварці сподобається так само сильно. Як і мені! До речі, я ще люблю додавати крім чорносливу жменя волоських горіхів, - ви самі знаєте, , яке це гарне поєднання!
- Курка - 1 кілограм
- Сало - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
1. Насамперед курку дістаємо розморозитися, а чорнослив промиваємо і замочуємо в гарячій воді.
2. Цибулю і часник дрібно нарізаємо і поміщаємо в миску, - це для маринаду.
3. Додамо томатну пасту і оцет, а також сіль і перець за смаком. Розбавимо водою або бульйоном так, щоб маринад покривав курку. Залишимо на якийсь час.
4. Сало тим часом нарізаємо тоненькими шматочками. Можна його окремо посолити і поперчити.
5. Курку дістаємо з маринаду, нарізаємо порційними шматочками, і між кожним шматочком помістимо шматочки сала. Чорносливом присипаємо зверху, - і поливаємо маринадом. Загортаємо у фольгу в декілька шарів.
6. Розміщуємо цей шедевр в чашу мультиварки (на парову пластину), і в режимі "пароварка-Турбо" готуємо півгодини! Не забудьте тільки долити в чашу мультиварки води
7. Дістаємо, подаємо, розгорнувши фольгу, до будь-якого гарніру, або як окреме святкове блюдо.