Рецепт Курка пікантно-гостра фото

Курка пікантно-гостра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Гостре
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Рецепт приготування пікантно-гострої курки. Сама по собі курка не гостра, гостроту і пікантність додає їй приготований соус.

Опис приготування:

Для того щоб курка вийшла з гострим і пікантний смак, готують соус. У приготуванні соусу використовуються такі інгредієнти як: каєнський перець, мідь, соєвий і бальзамічний соуси, борошно і перець чилі.

  • Пшеничне борошно - 1 Ст. Ложка
  • Курка - 1 штука
  • Ріпчастої цибулі - 1 штука
  • Бульйон курячий - 200 мілілітрів
  • Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Помідори черрі - 6 штук
  • Зелений - За смаком
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Кунжуту - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
курка пікантно-гостра - фото крок 1
1. Курку промиваємо в холодній проточній воді, порційними шматочками нарізаємо. Нам знадобляться крила, гомілки і стегна (без грудки). Приготуємо маринад. У мисці змішуємо соус «Бальзамік» і соєвий соус, очищаємо цибулю, нарізаємо півкільцями і додаємо в соус, потім додаємо кунжут. Шматочки курки кладемо в приготований маринад, і гарненько все перемішуємо. Години на два прибираємо в холодильник. Потім курку з холодильника виймаємо, очищаємо від маринаду і цибулі (виливати маринад не треба! ).
курка пікантно-гостра - фото крок 2
2. На пательні, на оливковій олії обсмажуємо курку, хвилин по десять з кожного боку, вогонь інтенсивний. У сковороду додаємо дві столові ложки курячого бульйону. Хвилин десять тушкуємо ще, під кришкою.
курка пікантно-гостра - фото крок 3
3. Приготуємо соус. У невеликому сотейнику прогріваємо бульйон. Додаємо маринад (бальзамічний і соєвий соус), хвилин десять прогріваємо ще, додаємо кайенский перець, борошно і мед, постійно помішувати (соус повинен загуснути). Соус проціджують.
курка пікантно-гостра - фото крок 4
4. На сковороді на оливковій олії пріжаріваем помідори черрі, потім обвалюють їх в кунжуті.
курка пікантно-гостра - фото крок 5
5. Подавати курочку гарячою, з помідорами і соусом.

Схожі рецепти