Курка пікантно-гостра
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пікантно-гострої курки. Сама по собі курка не гостра, гостроту і пікантність додає їй приготований соус.
Для того щоб курка вийшла з гострим і пікантний смак, готують соус. У приготуванні соусу використовуються такі інгредієнти як: каєнський перець, мідь, соєвий і бальзамічний соуси, борошно і перець чилі.
- Пшеничне борошно - 1 Ст. Ложка
- Курка - 1 штука
- Ріпчастої цибулі - 1 штука
- Бульйон курячий - 200 мілілітрів
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Помідори черрі - 6 штук
- Зелений - За смаком
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Кунжуту - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Курку промиваємо в холодній проточній воді, порційними шматочками нарізаємо. Нам знадобляться крила, гомілки і стегна (без грудки). Приготуємо маринад. У мисці змішуємо соус «Бальзамік» і соєвий соус, очищаємо цибулю, нарізаємо півкільцями і додаємо в соус, потім додаємо кунжут. Шматочки курки кладемо в приготований маринад, і гарненько все перемішуємо. Години на два прибираємо в холодильник. Потім курку з холодильника виймаємо, очищаємо від маринаду і цибулі (виливати маринад не треба! ).
2. На пательні, на оливковій олії обсмажуємо курку, хвилин по десять з кожного боку, вогонь інтенсивний. У сковороду додаємо дві столові ложки курячого бульйону. Хвилин десять тушкуємо ще, під кришкою.
3. Приготуємо соус. У невеликому сотейнику прогріваємо бульйон. Додаємо маринад (бальзамічний і соєвий соус), хвилин десять прогріваємо ще, додаємо кайенский перець, борошно і мед, постійно помішувати (соус повинен загуснути). Соус проціджують.
4. На сковороді на оливковій олії пріжаріваем помідори черрі, потім обвалюють їх в кунжуті.
5. Подавати курочку гарячою, з помідорами і соусом.