Гостра курка по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування гострої курки по-мексиканськи був мною трохи відредагований: справжня мексиканська кухня настільки гостра, що страшно за шлунок! Так що зробимо смачно і в міру гостро!
Цей рецепт приготування гострої курки по-мексиканськи - відмінний варіант урізноманітнити свої сімейні обіди. Або навіть влаштувати мексиканську вечірку! Адже така курка - хороша "начинка" для традиційного мексиканського тако! Якщо хочете зробити ще більш "мексиканське" страва, додавайте перцю ще більше. Також можна додати квасолю і кукурудзу - в мексиканській кухні це вітається!
- Курка - 800 грам
- Перець чилі - 3 штуки (регулюйте кількість за смаком і по тому, наскільки пекучий вам попався чилі)
- Перець болгарський - 4 штуки
- Аніс - 2 штуки(2 зірочки)
- Цибуля - 1 штука
- Імбир тертий - 1 Ст. Ложка (або чайна ложка сушеного імбиру)
- Крохмаль - 0.5 Ст. Ложки (або рисове борошно)
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Спиртне - 2 Ст. Ложки (міцний алкоголь - горілка, текіла, коньяк, віскі і т.Д.)
1. Курку ріжемо шматочками і обсмажити до золотистої скоринки. Потім вливаємо соєвий соус, алкоголь, і на маленькому вогні повністю випаровуємо всю вологу.
2. Робимо лунку по центру, поміщаємо туди все спеції. Перець чилі, цибуля і болгарський перець ріжемо довільно і додамо до м'яса. Знову обсмажуємо, поки майже не залишиться рідини.
3. Розводимо крохмаль або рисове борошно в воді, вливаємо в блюдо після того, як води майже не залишиться. Якщо блюдо кілька пригорає, додайте рослинного масла. Тушкуємо далі до готовності курки.
4. Готово! Смачного!