Курка, фарширована рисом
(покроковий рецепт з фото)
Курка, фарширована рисом, - це блюдо два в одному. Запечене м'ясо курки - на гаряче і рис з овочами в якості гарніру. Можна взяти два курчати або одну велику курку. В будь-якому випадку - смачно!
Курка, фарширована рисом, порадує своєю золотою хрусткою скоринкою, соковитістю м'яса і чудесним гарніром з рису і овочів. Приготуйте начинку - зваріть рис і обсмажте овочі. Kuric сіль, поперчіть, нафаршіруйте і - в духовку. 40 хвилин і страва готова.
- Курка - 1 штука (або два курчати)
- Морква - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сир тертий - 1/4 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Деко застеліть фольгою, зверху покладіть решітку. Мал зваріть згідно з інструкціями на упаковці. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками. Морква почистіть, промийте і натріть на крупній тертці. У розігрітій сковороді на вершковому маслі (одна ст. Ложка) обсмажити цибулю до м'якості, потім додайте моркву, видавіть через прес часник, приправити сіллю, поперчіть. Смажте, помішуючи протягом 3-5 хвилин.
2. Змішайте овочеву зажарку з відвареним рисом.
3. Додайте до начинки тертий сир і перемішайте. Що стосується сиру, то можна використовувати половину легкоплавкого і половину твердого жовтого сиру. Втім, це - справа смаку. Перемішайте всі інгредієнти.
4. Курку просушіть паперовим рушником. Посоліть і поперчіть з усіх боків і всередині. Нафаршіруйте рисової начинкою. Залишки начинки викладіть в противопригарного форму. Ніжки курки зв'яжіть. Курку, фаршировану рисом, покладіть на решітку. Випікайте курку в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин. Потім покладіть на курку шматок вершкового масла, поставте в духовку залишився рис з овочами. Температуру збільшіть до 230 градусів і випікайте курку ще 10-15 хвилин.
5. Готова курка, фарширована рисом, повинна відпочити хвилин 10 перед подачею на стіл. Смачного!