Рецепт Курча по-Берлін фото

Курча по-Берлін
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для справжніх любителів простих і неймовірно смачних страв з м'яса птиці я пропоную сьогодні чудовий рецепт курки, яку ми згасимо в гірчичному соусі по чудовому берлінському рецептом.

Опис приготування:

Якщо ми говоримо про німецьку кухню, то найчастіше в ній використовується в якості м'яса свинина, але цей класичний рецепт курки по-берлінськи є дуже цікавим винятком. По перше, тому що тут ми будемо мати справу з куркою, а по-друге, так як смак цієї страви досить м'який і ніжний на відміну від досить жирної традиційної їжі Німеччини. Загалом, це чудовий варіант для тих, хто хоче приготувати щось незвичайне, але при цьому не сильно відходити від звичної для нас їжі, але ж курку ми використовуємо найчастіше. А ви тільки уявіть, як будуть здивовані ваші рідні, коли замість звичайної вечері у вас на столі з'явиться ось така смакота приготована своїми руками - всі будуть в повному захваті. Вам залишається тільки вибрати гарнір до смаку, і можна приступати до справи, а рецепт курки по-берлінськи з фото допоможе вам зробити все швидко і неймовірно смачно.

  • Курка - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон курячий - 1 Склянка (в соус)
  • Вершки 30% - 3/4 склянки (в соус)
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка (в соус)
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка (в соус)
  • Борошно - 1 Чайна ложка (в соус)
  • Цукор - 1 щіпка (в соус)
  • Жовток - 2 штуки (в соус)
  • Оцет - 1 Чайна ложка (в соус)
  • Сіль - - За смаком
курча по-Берлін - фото крок 1
Перед приготуванням нам необхідно поставити варитися курячий бульйон, для нього ми можемо сміливо використовувати шиї і хребти. Іншу курку нарізаємо на невеликі шматочки і натираємо вершковим маслом і сіллю. Потім розігріваємо в сковороді оливкове масло і обсмажуємо на ньому курку з усіх боків до рум'яної скоринки.
курча по-Берлін - фото крок 2
Тепер перекладаємо курку в миску, а на цій сковороді починаємо готувати соус. Розтоплюємо чайну ложку вершкового масла і потім додаємо ложку борошна, обсмажуємо кілька хвилин.
курча по-Берлін - фото крок 3
Вливаємо склянку курячого бульйону і добре перемішуємо, варимо 3-5 хвилин. Потім вливаємо вершки, додаємо гірчицю, оцет, сіль і цукор, перемішуємо всі інгредієнти і кип'ятимо соус деякий час на повільному вогні.
курча по-Берлін - фото крок 4
У мисочку наливаємо пар ложок соусу і розводимо в ньому яєчні жовтки. Потім поступово вливаємо їх в сковороду, постійно помішуючи соус. Готуємо на повільному вогні до загусання.
курча по-Берлін - фото крок 5
Коли соус стане досить густою, викладаємо в нього обсмажену курку. Тушкуємо її на повільному вогні протягом 20 хвилин. От і все! Готову курку подаємо з будь-яким гарніром, не забуваємо все полити чудовим соусом. Смачного!

Схожі рецепти