Рецепт Курча «кунг пао» фото

Курча «кунг пао»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах, Курка, Куряче філе, Яйця, Горіхи, Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Романтична вечеря, Святковий обід
Гарячі страви, Гостре

Такі страви краще готувати у великій воке. Не хвилюйтесь, що курка, викладена з вока, залишиться сирої. Вона буде готується на своєму "залишковому теплі" в контейнері з кришкою.

Тепер ви знаєте, як приготувати курчати "кунг пао" . Це нескладне ароматне блюдо можна подати, наприклад, з макаронними виробами з цільнозерновий борошна або ж зі скляною локшиною. Пробуйте і насолоджуйтеся!

  • Куряче філе - 1200 грам
  • Яєчний білок - 3 штуки
  • Стручки гострого червоного перцю - 6 штук
  • Арахіс несолоний - 1/3 склянки
  • Часник - 20 зубчиків
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Імбир свіжий - 30 грам
  • Бульйон курячий - 1/3 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Олія кунжутна - 3 Ст. Ложки
  • Олія арахісова - 1/2 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
  • Рисове вино або сухий херес - 1/3 склянки
  • Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
  • Рисовий оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
1
Курячі грудки промийте і наріжте невеликими кубиками, приблизно, 2х2 см.
2
У середній мисці змішайте куряче м'ясо, яєчні білки, 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку кунжутного масла і 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю. Добре перемішайте.
3
Поставте вок на сильний вогонь і добре нагрійте. Додайте арахісове масло.
4
Коли масло сильно нагріється, зніміть вок з вогню, додайте шматочки курки, перемішайте, щоб вони не прилипли один до одного. Коли м'ясо стане білим з усіх боків, через 2-3 хвилини, викладіть весь вміст вока в друшляк і зберіть масло, вона ще знадобиться (5 столових ложок). Курку зберігайте теплою.
5
У маленькій мисці добре перемішайте залишився кукурудзяний крохмаль з 1/3 склянки води і поки відкладіть.
6
На сильному вогні розігрійте вок з маслом, що залишилося, додайте перець чилі і обсмажуйте, поки перець трохи не потемніє.
7
Додайте арахіс, подрібнений часник, нарізану зелену цибулю, подрібнений імбир і смажте всі разом до світло-коричневого кольору.
8
У вок покладіть шматочки курки, влийте бульйон, рисове вино, соєвий соус, додайте цукор, оцет, що залишилася 1 чайну ложку солі і залишилися 2 столові ложки кунжутного масла.
9
Блюдо добре перемішайте, додайте суміш води і крохмалю.
10
Інтенсивно перемішуючи, готуйте протягом 2 хвилин, потім зменшіть вогонь до слабкого і залиште страву на 2-3 хвилини. Перемішайте ще один раз і подавайте гарячим з відвареним рисом.

Схожі рецепти