Курча чиліндрон
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне доповнення будь-якого столу - це гаряче блюдо з курочки. Хочете спробувати курку по-новому? Дивимося рецепт курчати чиліндрон в домашніх умовах і запам'ятовуємо.
Існує безліч рецептів курки, багато схожі, деякі мають свої особливості, в залежності від регіону. В Іспанії теж по-різному готують її. У нашому випадку, за браком специфічних інгредієнтів, довелося трохи змінити рецепт. Для приготування курчати чиліндрон необов'язково використовувати саме курчати. Можна і крила, і ніжки брати. Я звикла готувати стегна, четвертинки. Дивимося нижче рецепт.
- Курка - 700 грам
- Перець чилі - 2 штуки
- Червоний солодкий перець - 2 штуки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 5-6 штук
- Бекон - 150 грам
Підготуйте інгредієнти.
Помийте і поріжте перець червоний і цибулю. Помідори ошпарити і зніміть шкірку.
Спочатку обсмажуємо в маслі курку, недовго, щоб підрум'янилася.
Курку отставляем. У тій же сковороді обсмажуємо пару хвилин на сильному вогні перець і цибулю.
Дрібно рубаємо часник і перець чилі. Теж обсмажуємо. Додаємо трохи вина (червоного). Це не обов'язково, але не завадить, якщо в будинку знайдеться. Тушкуємо недовго і прибираємо.
Тепер туди ж відправляються томати. Все тушкуємо.
Тепер повертаємо курку на сковорідку, додаємо бекон (у іспанців хамон, ну на худий кінець - прошутто).
Тепер додаємо дрібно посічену зелень, чебрець, розмарин і лавровий лист. Закриваємо кришку і тушкуємо хвилин 30-40.
Ось такий у нас вийшов курча чиліндрон. Подавати можна з гарніром або без, на ваш погляд. Смачного!
Ось такий у нас вийшов курча чиліндрон. Подавати можна з гарніром або без, на ваш погляд. Смачного!