Рецепт Кунжутні кульки фото

Кунжутні кульки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Тісто , Насіння , Кунжут
Пісні страви
Для дітей , Фуршет
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Ділюся класичним рецептом кунжутного кульок. Це відмінний вид печива, який мої домочадці просто обожнюють! За рахунок додавання рисової муки кульки виходять легкими, тануть у роті!

Опис приготування:

Цей простий рецепт кунжутного кульок вам обов'язково сподобається! Вони дуже легкі, і з'їдаються дочиста! Самі по собі вони не дуже солодкі, тому я їх подаю на шпажках з варенням або згущеним молоком. Всі будуть задоволені: вони, хто не фанати солодкого, їдять таке печиво без добавок, а ласуни поливають його солодкими соусами.

  • Борошно рисове - 150 грам
  • Борошно пшеничне - 50 грам
  • Цукор - 55 грам (якщо любите солодку випічку, додайте більше цукру)
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Пекарський порошок - 1, 5 чайних ложки
  • Кунжут - 0.5 склянки (для присипки, може знадобиться як більше, так і менше кунжуту)
кунжутні кульки - фото крок 1
1. Змішаємо все сухі інгредієнти, крім кунжуту. Потім вливаємо воду, перемішуємо. Має вийти липке і липнуче до рук тісто середньої густини. Якщо вийшло занадто туге тісто, додайте більше води або молока. Ліпимо вологими руками кульки, і щедро обвалюють кожен кульку в кунжуті.
кунжутні кульки - фото крок 2
2. Щоб кунжут краще тримався, а кульки в процесі запікання не розвалилися, рекомендую потримати їх в морозилці 10 хвилин.
кунжутні кульки - фото крок 3
3. А потім випікаємо в добре розігрітій духовці, поки верхівки печива не зарум'яниться. У мене на це пішло 15 хвилин!

Схожі рецепти