Кунжутні кульки
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом кунжутного кульок. Це відмінний вид печива, який мої домочадці просто обожнюють! За рахунок додавання рисової муки кульки виходять легкими, тануть у роті!
Цей простий рецепт кунжутного кульок вам обов'язково сподобається! Вони дуже легкі, і з'їдаються дочиста! Самі по собі вони не дуже солодкі, тому я їх подаю на шпажках з варенням або згущеним молоком. Всі будуть задоволені: вони, хто не фанати солодкого, їдять таке печиво без добавок, а ласуни поливають його солодкими соусами.
- Борошно рисове - 150 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Цукор - 55 грам (якщо любите солодку випічку, додайте більше цукру)
- Вода - 0, 5 склянки
- Пекарський порошок - 1, 5 чайних ложки
- Кунжут - 0.5 склянки (для присипки, може знадобиться як більше, так і менше кунжуту)
1. Змішаємо все сухі інгредієнти, крім кунжуту. Потім вливаємо воду, перемішуємо. Має вийти липке і липнуче до рук тісто середньої густини. Якщо вийшло занадто туге тісто, додайте більше води або молока. Ліпимо вологими руками кульки, і щедро обвалюють кожен кульку в кунжуті.
2. Щоб кунжут краще тримався, а кульки в процесі запікання не розвалилися, рекомендую потримати їх в морозилці 10 хвилин.
3. А потім випікаємо в добре розігрітій духовці, поки верхівки печива не зарум'яниться. У мене на це пішло 15 хвилин!